Kelder bouwen

Een ‘kelder bouwen’ klinkt misschien wat praktisch. Maar als u er voor gaat zitten, zult u ongekende mogelijkheden ontdekken. We nemen u graag even mee… Nodig uw vrienden en familie uit voor een uurtje sporten, een borreltje in uw eigen ‘Kelder’ of toon hen trots uw wijnkelder. Ziet u het al voor u? Een extra verdieping onder uw woning geeft u enorm veel flexibiliteit. En er zijn volop mogelijkheden, ook als u niet zo’n sport- of wijnliefhebber bent. Het is van belang om al tijdens het ontwerp van uw huis over de verschillende opties na te denken. Een kelder vraagt om een stevige, dragende constructie voor de rest van uw droomhuis. Maar als het eenmaal klaar is, kunt u uw kelder voor allerlei activiteiten en doeleinden gebruiken. Wat dacht u van een zwembad, thuisbioscoop, gameroom of heuse mancave? En wist u dat zo’n kelder in warme zomers een heerlijk koele slaapplek is? Maar ook als ruime opslagplek of het onderbrengen van bijvoorbeeld uw warmtepomp en andere energiezuinige installaties is deze ondergrondse verdieping een ideale oplossing. Benieuwd hoe Allure Bouw uw kelder in uw ontwerp past? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Prefab of in het werk gestorte kelder

Wilt u een onderkelderd huis laten bouwen, dan kunnen we dat op twee manieren realiseren.

 • De eerste is een ‘in het werk gestorte’ kelder. Hierbij gebruiken we bekisting om uw kelderwanden in beton te gieten, voordat we aan de bouw van de rest van uw huis beginnen. Het voordeel hiervan is dat uw kelder volledig naar uw wensen kan worden vormgegeven en ingedeeld. Nadeel is dat het afgraven, storten en uitharden circa vier weken duurt, waardoor u langer op uw nieuwe huis moet wachten.

 • Wilt u sneller een kelder, dan kunnen we deze volgens onze unieke prefab-methode leveren in een aantal variaties binnen een maximale afmeting van 4 x 8 meter. Voordeel is een snellere plaatsing, een klein nadeel is dat u gebonden bent aan afmetingen. De prefab kelder moet immers over de weg vervoerd kunnen worden.

Kelder meenemen in het ontwerp

Allure heeft met beide opties ruime ervaring. We werken hierin nauw samen met onze collega’s van Hardeman Groep. Geeft u in gesprek met onze architecten aan dat u een kelder overweegt, dan houden zij hier rekening mee in het schetsontwerp. Via koekoeken (half in de grond verzonken ramen) komt er voldoende daglicht in uw kelder. Daarnaast zorgen we dat de constructie van uw woning aansluit op de kelder en houden we rekening met de grondwaterstand. Hierbij zijn de omstandigheden van uw kavel doorslaggevend. Voor beide kelderopties kijken we hier vooraf goed naar. Een hoge grondwaterstand en de samenstelling van de grond kunnen bronbemaling en (stalen) damwanden nodig maken. Ook moet er vaak grond worden afgevoerd. Houdt u hiervoor rekening met mogelijke extra kosten. In samenwerking met Hardeman delen we uw kelder volledig naar uw wensen in en kunt u er uw eigen bestemming aan geven.

Voorbeelden van kelderbestemmingen

Het voordeel van een kelder is dat het u een volledige extra verdieping geeft, zonder de uitstraling of bouwstijl aan te tasten. Dus of u nu een bijvoorbeeld een

laat bouwen, uw kelder blijft uit het zicht en beïnvloedt de door u gekozen bouwstijl niet. Daarnaast biedt een kelder een keur aan bestemmingsmogelijkheden:

 • slaapkamer
 • bioscoop
 • zwembad
 • bruin café en/of biljartruimte
 • mancave
 • sport- en/of fitnessruimte
 • gameroom
 • wijnkelder
 • voorraadopslag
 • opslagruimte warmtepomp en andere installaties
 • etc.

Voor elke woning een passende kelder

Om te zorgen dat uw kelder past bij de rest van uw huis, is het zaak dit zorgvuldig te plannen en mee te nemen in het ontwerp. Tijdens een vrijblijvend gesprek zet ons team graag uw ideeën om in de eerste schetsen en adviseren we u graag over de prijzen en bijkomende regelzaken en kosten. Daarbij kunt u profiteren van de flexibiliteit van Allure Bouw: we kunnen uw woning casco of sleutelklaar opleveren. Ziet u op tegen het papierwerk? We regelen graag al uw vergunningsaanvragen. Neem eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over het bouwen van een kelder.