Notariswoning bouwen?

Een notariswoning is al lang niet meer voorbehouden aan de notabelen onder ons. Met deze karakteristieke bouwstijl straalt uw woning klassieke grandeur uit. Een fraai ontworpen notariswoning is een thuis voor een lange periode. De stijl is geliefd bij kleine gezinnen en stellen.

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Notariswoning schetsen

Bij een traditionele notariswoning valt de kenmerkende afwerking direct op. Verschillende dakkapellen, statige schoorstenen, mooie erkers en luiken voor de ramen maken dat je dit type huis direct herkent. Een solide woning met opvallend chique elementen.

Uw notariswoning

De benedenverdieping is ruim en biedt riante mogelijkheden voor elke gewenste indeling. Of u nu kiest voor gelijkvloers faciliteiten – en daarmee uw woning levensloopbestendig maakt – of juist graag een kantoor aan huis wenst. Bij Allure Bouw ontwerpen we uw nieuwe notariswoning exact volgens uw wensen. En we denken met u mee. Over eventuele wensen voor de toekomst en te verwachten wijzigingen in uw gezinssamenstelling. Want in elke levensfase kunnen uw woonwensen anders zijn.

Een notariswoning is ook een huis van details. Met specifieke kenmerken zoals een centraal geplaatste voordeur en een opvallend schilddak. We kunnen deze woning zowel in een moderne als klassieke stijl bouwen. Materiaalkeuzes zijn hierin erg bepalend. Welk ontwerp u ook aanspreekt, we finetunen uw toekomstige woning met zorg en aandacht. Professioneel, no-nonsense en zonder ‘kleine lettertjes’. En daarmee bespaart u de kosten voor een architect!

De prijzen om uw notariswoning te bouwen

Al die details zijn natuurlijk uw eigen keuze. Er zijn tal van mogelijkheden om de notariswoning in uw eigen stijl te bouwen. In verschillende prijsklassen, op basis van ons eigen bouwsysteem. We informeren u graag over de mogelijkheden en daarbij behorende prijzen. Geen enkele woning is hetzelfde, maar u mag uiteraard rekenen op onze expertise en ervaring in vorige trajecten. En ook hier: we gaan voor de details. Die kleine dingen die voor u belangrijk zijn. Niet alleen als het gaat om de buitenzijde en de technische afwerking, maar zeker ook voor de binnenzijde en de praktische kant. Van de plaats van een stopcontact tot een opbergmogelijkheid in de doucheruimte.

Uw notariswoning laten bouwen: werkwijze en bouwproces

Ook uw nieuwe optrekje bouwen we volgens ons eigen solide bouwsysteem. Efficiënt en doordacht, solide en volgens de laatste normen van het Bouwbesluit. Of u nu een notariswoning, klassiek of modern huis laat bouwen, we geven u graag de flexibiliteit om ons in te zetten zoals u dat wenst. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunt u uw woning (deels) casco (geheel wind- en waterdicht, exclusief inrichting en afwerking aan de binnenzijde) laten bouwen, of geheel ‘sleutelklaar’ inclusief keuken, badkamer en/of haard laten opleveren. Hierin zijn we uitermate flexibel. Welke methode bij u past? Daarover adviseren wij u graag.

Moderne notariswoning of juist liever klassiek?

Onze ontwerpers maken het – samen met u – helemaal af. Of u nu kiest voor een moderne, strakke variant met bijvoorbeeld veel wit en grijs of juist een klassieke uitstraling. Een notariswoning oogt rustig qua vormgeving en dat heeft alles te maken met de symmetrie. En natuurlijk de passende details die bepalend zijn voor deze geheel eigen stijl. Zoals de bovenlichten (extra ramen boven deur of venster), robuuste plinten, de luxe getimmerde goten en de ingemetselde ‘hanenkam’ boven de kozijnen. Veel notariswoningen hebben een statige entree, waardoor u bij binnenkomst al een zekere grandeur ervaart. De luiken en de van roeden voorziene ramen geven het geheel een nostalgische, rustieke sfeer.

De sleutel van uw nieuwe notariswoning

Ons team werkt met korte lijnen. Zo ontstaat er geen ‘ruis op de lijn‘. We begeleiden het proces vanaf uw eerste idee tot en met de daadwerkelijke overhandiging van de sleutel. En de eerste bloemen die u in uw mooie notariswoning ontvangt, zijn van een passende allure!