Bedrijfswoning

Wilt u werken en wonen combineren? Dan is een bedrijfswoning een ideale oplossing! U heeft geen reistijd, bent altijd in de buurt van uw werk en snel thuis als het nodig is. Uiteraard kleven er ook nadelen aan een bedrijfswoning. Want hoe bewaakt u uw privacy en houdt u werk en privé zoveel mogelijk gescheiden?

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Bedrijfswoning schetsen

Zeker als u – nu of in de toekomst – klanten over de vloer krijgt en/of medewerkers in dienst heeft, is het van belang dit vooraf goed te visualiseren. Volstaat een aparte ingang of moeten er nog andere keuzes gemaakt worden? Het indelen van een bedrijfswoning, de plaatsing op de woon-werkkavel en de ruimte tot uw bedrijfspand zijn belangrijk. Wellicht bevindt uw bedrijf zich in of direct aan uw woonhuis of wilt u een (extra) kantoor aan huis. Ligt uw kavel in agrarisch gebied? Dan adviseren wij u ook over het ontwerp van combinaties van boerderijen en bedrijfswoningen.

Een bedrijfswoning bouwen

En natuurlijk denken we met u mee. U mag rekenen op onze brede expertise en kunt inspiratie opdoen bij verschillende referentieprojecten?. Doelgericht, passen we onze ontwerpen aan aan uw specifieke situatie, mogelijkheden en wensen. Zo kijken we, indien gewenst, natuurlijk ook naar de toekomst. Want ook een bedrijfswoning kan al voorbereid worden voor levensloopbestendig wonen. Het is misschien nog ver weg, maar door hier nu al over na te denken kunt u later zo lang mogelijk, met enkele aanpassingen, in uw eigen woning blijven wonen. En blijft u toch betrokken bij uw bedrijf.

Kortom, er zijn volop mogelijkheden. De droomhuis designers van Allure Bouw hebben ruime ervaring met het indelen van uw toekomstige woon-werksituatie. Laat u verrassen met praktische tips en handige oplossingen. En natuurlijk voorzien ze u graag van informatie over duurzaam bouwen.

Een bedrijfswoning bouwen we in elke gewenste stijl

Ook voor het bouwen van een bedrijfswoning besteden wij veel aandacht aan het voortraject, alvorens we het ontwerpproces starten.

Uw ideale bedrijfswoning kunnen we in allerlei stijlen voor u bouwen bijvoorbeeld:

Bij het bouwen van een bedrijfswoning krijgt u te maken met specifieke wet- en regelgeving en vergunningen. Daarvoor kunt u terecht bij o.a. de provincie, de gemeente en Rijkswaterstaat om uw bouwplannen te toetsen aan het geldende beleid.

Zo mag een bedrijfswoning bijvoorbeeld niet door derden bewoond worden en gelden in sommige gevallen andere bepalingen dan bij een zogeheten ‘burgerwoning’. Vanuit sociale veiligheid kunnen bedrijfswoningen juist wel gewenst zijn. Deze ‘omgevingsaspecten’ vindt u terug in het beleid van o.a. Rijkswaterstaat. Verder gelden er bepalingen voor geur, geluid, luchtkwaliteit en veiligheid.

Ook in dit traject mag u rekenen op de ervaren experts van Allure Bouw. Wij nemen u deze zorg graag uit handen en zoeken uit welke regels voor u van toepassing zijn.

De prefab bedrijfswoning

Uw bedrijfswoningen bouwen we met zorg. Met ons eigen prefab betonbouwsysteem. Daarbij mag u rekenen op een snelle doorlooptijd, een korte bouwtijd en adequate planning. Uw woning bouwen we immers al grotendeels onder geconditioneerde omstandigheden in onze eigen fabrieken. Zo heeft de omgeving weinig last van bouwactiviteiten en blijven alle prefab onderdelen van uw nieuwe bedrijfswoning optimaal beschermd tegen weersinvloeden.

Bent u een handige klusser? Dan kunt u ervoor kiezen uw nieuwe huis casco te laten bouwen. Ligt uw talent elders? Dan adviseren wij een sleutelklare bouw. Dat geeft u de gelegenheid zich te concentreren op andere belangrijke zaken. We spreken vooraf met u af wanneer u de oplevering mag verwachten. Geen verrassingen en kleine lettertjes dus.

Wilt u meer weten over het bouwen van een bedrijfswoning, een bouwplaats bezoeken of een vrijblijvend gesprek met onze adviseurs? Maak dan een vrijblijvende afspraak.