Bungalow bouwen

Overweegt u een bungalow te laten bouwen? Dan heeft u ongetwijfeld een bepaald ideaalbeeld voor ogen! Een dergelijke woning heeft immers specifieke kenmerken, waarvoor u bent gevallen. Maar juist die persoonlijke touch maakt het echt uw nieuwe thuis!

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Bungalow schetsen

Een paar kenmerken: veel bungalows beschikken over een ruime begane grond, met een relatief grote vloeroppervlakte, vanaf zo’n 140 m2. Vaak zijn alle sanitaire voorzieningen – zoals douche, toilet en eventueel bad – op de benedenverdieping.

Bungalow bouwen: gelijkvloers of met een bovenverdieping

Bij een bungalow denkt u vaak vooral aan een woning die volledig gelijkvloers is. Dat is meestal ook het geval. Vrijwel elke bungalowwoning beschikt inderdaad over een slaapkamer op de begane grond, of een ruimte die daarvoor geschikt gemaakt kan worden. In dat verband is een bungalow dan ook uitermate geschikt voor levensloopbestendig bouwen. U kiest bijvoorbeeld aanvankelijk voor een werk-, logeer- of speelkamer beneden, maar houdt rekening met de mogelijkheid om deze in de toekomst te veranderen in een ruime slaapkamer.

Moderne bungalow bouwen: geheel volgens uw wens

Vaak heeft een bungalow een strakke, moderne uitstraling met frisse lichte kleurschakeringen. Indien gewenst, voorzien we uw bungalow van extra hoge plafonds (bijvoorbeeld 2.90 meter hoog), zodat u nog meer dat ruimtelijke gevoel ervaart. Maar ook als u kiest voor:

we bouwen ‘m graag voor u.

Een bungalow hoeft overigens niet per definitie voorzien te zijn van een plat dak. Er zijn volop mogelijkheden om met een bovenverdieping extra ruimte te creëren. Ook een zogeheten ‘flauwe dakhelling’ verandert het karakter van de woning niet, maar biedt u wel extra ruimte. Voor (extra) slaapkamers of bijvoorbeeld een tweede toilet of badkamer.

Kosten voor het bouwen van een bungalow 

Uiteraard bent u benieuwd naar de kosten voor het bouwen van uw bungalow. Onze adviseurs maken graag een offerte op maat voor u. Daarbij zijn verschillende factoren van belang. Voor de bouw van een bungalow is het o.a. van belang dat u beschikt over een enigszins ruime kavel. Zo is er voldoende ruimte om de indeling van de woning precies te laten maken volgens uw wensen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • het creëren van een inpandige berging,
  • een fraaie carport,
  • een praktische parkeerplaats
  • een ruime veranda met veel privacy.

Zo maakt u optimaal gebruik van alle mogelijkheden op uw kavel. Nog meer voorbeelden? Onze ontwerpers inspireren u graag!

Kleine bungalow bouwen of juist een wat ruimere (senioren) woning?

Een bungalow biedt meerdere perspectieven. Of u nu gaat voor een kleine of een wat ruimere woning. Hoewel we bij Allure Bouw bungalows bouwen voor iedereen, vormen senioren een belangrijke doelgroep.

Vaak wil men bij het ouder worden wat compacter gaan wonen, heeft minder behoefte aan een (te onderhouden) grote tuin en de grotere (gezins)woning wordt steeds onpraktischer.Ook aan het toekomstige onderhoud van uw woning wordt gedacht. Zo zorgen we o.a. voor onderhoudsarme kozijnen en andere belangrijke woningeigenschappen.

Vrijstaand of geschakeld: ook een bungalow maken we duurzaam 

Zo is het kenmerkende platte (of enigszins hellende) dak bij uitstek geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Verder adviseren we u graag over tal van duurzame mogelijkheden, zoals hergebruik van regenwater etc. We bouwen bungalows zowel vrijstaand als geschakeld. Ook op vakantieparken zijn bungalows vanwege hun praktische en compacte indeling erg populair.

Prefab bungalow bouwen

Uiteraard bouwen we ook uw nieuwe bungalow volgens ons beproefde prefab betonbouwsysteem met extra dikke binnenwanden, solide en vooraf volledig (prefab) gebouwd in onze fabrieken. Uw woning is snel wind- en waterdicht en de werkzaamheden op de bouwplaats worden tot een minimum beperkt. Natuurlijk zijn er ook in uw gemeente specifieke eisen waaraan uw bungalow moet voldoen en krijgt u te maken met vergunningen. Dit zoeken we graag voor u uit, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Voorbeelden van bungalows die door ons gebouwd zijn

Wilt u onze bungalows ‘in de praktijk’ bekijken? Neem dan contact met ons op voor het bezoeken van een ‘open huis’, kom eens vrijblijvend langs bij onze showroom of bekijk de referenties op deze website. Of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en we zetten samen de eerste schetsen van uw nieuwe bungalow op papier.