Snel en degelijk: een cataloguswoning bouwen

Bij een cataloguswoning laat de naam eigenlijk al zien wat we bedoelen. U bladert als het ware in de catalogus en zoekt een kant-en-klare basiswoning uit. Deze plaatsen wij met ons snelle en uitgekiende prefab-systeem binnen no-time op uw kavel. Hoe de woning eruitziet, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Een kleine greep uit de mogelijkheden:

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Cataloguswoning schetsen

Maar standaard betekent niet liefdeloos. We bent vrij om er uw eigen draai aan te geven. Onze architecten nemen graag de mogelijkheden met u door. Uniek bij Allure Bouw is namelijk dat we ook een basisontwerp volledig kunnen schalen naar uw wensen en eisen. In een persoonlijk gesprek vertellen we u er alles over.

Volledig verzorgde cataloguswoning bouwen

Wilt u zo snel mogelijk een degelijk en modern huis van A tot Z uitgekiend? Dan is een cataloguswoning iets voor u. Het grote voordeel van een cataloguswoning bouwen is het relatief lage kostenplaatje. We gebruiken immers (indien gewenst) standaardmaten, afwerking en materialen, waardoor we snel kunnen werken en u meteen een goede inschatting van de kosten kunnen geven. Een cataloguswoning biedt u snel duidelijkheid: van het type dakpannen tot het aantal kozijnen.

Voordelen van een Allure Bouw cataloguswoning

We zetten de voordelen nog eens voor u op een rij:

Cataloguswoningen bouwen, standaardisatie versus maatwerk

Wat Allure Bouw uniek maakt in de wereld van de cataloguswoningen is onze flexibiliteit. Hoewel het bouwen van een cataloguswoning een standaard, afgepast stramien volgens ons prefab betonbouwsysteem volgt, kunnen we veel sturen en inspelen op uw persoonlijke wensen. Stel dat u een mooie basiswoning ziet, maar er toch net uw eigen draai aan wilt geven. Bijvoorbeeld andere bouwmaterialen of een kamer die net iets groter is. In overleg met u passen we eenvoudig de betreffende maten en gebruikte bouwstoffen aan. In onze prefab-lijn verwerken we dit tot een nauwsluitend bouwpakket. Op uw kavel zetten we het geheel in één keer in elkaar en kan het afbouwen beginnen. Zo gaan standaardisatie en maatwerk hand in hand.

Cataloguswoning gebouwd volgens uniek prefab-concept 

Meer dan twintig jaar. geleden ontwikkelde Allure Bouw een uniek prefab betonbouwconcept, waarmee we razendsnel woningen volledig op maat bouwen. In de afgelopen decennia scherpten we het systeem steeds verder aan en volgden de nieuwste ontwikkelingen. Ook voegden we een aantal populaire woningtypes toe aan ons assortiment. Deze kunnen we op dezelfde manier voor u bouwen.

Toch geeft onze prefabricage ons de gelegenheid goed naar u te luisteren en uw wensen mee te nemen in het ontwerp. In onze fabriek voeren we simpelweg uw woningtype, aangepaste maten en materiaalwensen in, waarna we de prefab-elementen op uw locatie snel assembleren. Dat betekent minder transportbewegingen, snellere doorloop, geen last van weersinvloeden en minder afval.

Basiswoning bouwen met duurzame uitbreidingen

Ook wat betreft duurzaamheid bouwen we uw cataloguswoning volledig naar uw voorkeuren. Juist doordat het een gestroomlijnd bouwtraject is, is het meerwerk minimaal en verloopt de bouw uiterst efficiënt. Ook met duurzame oplossingen als energie nul hebben we ruimschoots ervaring. Onze adviseurs denken graag mee over slimme oplossingen, zodat de cataloguswoning, hoewel in basis generiek, helemaal bij u gaat passen.

Bespreek uw cataloguswoning met Allure bouw

Bent u geïnteresseerd in een cataloguswoning van Allure Bouw? Wilt u meer informatie over woningtypes, bouwstijlen of bouwmethodes? Of wilt u gewoon eens zien wat we eerder al bouwden? In ons portfolio kunt u alvast inspiratie opdoen voor uw cataloguswoning. Komt u bij ons langs, dan zetten we al snel de eerste schetsen op papier en maken een voorlopige eerste schatting van de kosten. Zo weet u – ook bij een cataloguswoning – snel waar u aan toe bent. Onze architecten staan klaar om voor u naar de tekentafel te gaan!