Bouwstijlen

Welke bouwstijl u ook aanspreekt: landelijk gelegen, verscholen in het groen, uitkijkend over het water, jaren ’30, klassiek of modern, een droomhuis is voor iedereen anders. Daarom bent u bij Allure Bouw altijd aan het juiste adres. Wij zijn namelijk geen standaard catalogusbouwer.

Welke bouwstijlen zijn er?

Onze unieke huizen kenmerken zich door vakkundig maatwerk. Misschien vindt u een notariswoning mooi, maar wilt u er moderne elementen in verwerken. Of zoekt u juist een strak kubistisch huis met klassieke highlights? Dat kan. En hoewel we de basis met ons unieke prefabsysteem ondervangen, komt een generiek bouwwerk bij ons nagenoeg niet voor. Het eindresultaat is altijd volledig naar uw wensen ontworpen, opgebouwd, ingericht en afgewerkt.

 • Landelijk wonen: een bijzondere bouwstijl 
  Een landhuis kent ongekend veel verschijningsvormen, die direct ook een woud aan overwegingen oproepen. Welke uitstraling zoekt u? Hoeveel kamers? Waar op de kavel komt uw woning het best tot zijn recht en wat doet dat met uw oprit en de rest van uw tuin? Aan ons om met u te kijken wat er mogelijk en nodig is om uw aanvankelijke dromen om te zetten in een concreet woningvoorstel.

 • Klassieke woning
  Wat is precies klassiek? Dat beleeft iedereen weer anders. Van grote, statige herenhuizen tot idyllische, traditionele, rietgedekte boerderijen. Met andere woorden ligt het dus volledig aan uw voorkeur wat u klassiek wilt noemen. Wat deze huizen wél gemeen hebben is hun degelijke pragmatisme. Een vertrouwde indeling en een rustieke uitstraling. Geen moderniteiten. Tenzij u dat wilt natuurlijk. In een gesprek met onze architecten hebt u al snel de eerste schetsen op papier.

 • Moderne woning
  Grote witte vlakken, speels overlappende, rechtlijnige woonelementen en een transparante indeling die zo goed mogelijk de gegeven ruimte benut. De indeling – en de uiteindelijke vorm- hangt natuurlijk helemaal van uw voorkeuren af. Voordeel van een moderne bouwstijl is dat alle overbodige decoratieve elementen die niet direct een praktische functie hebben achterwege blijven. Zo kunt u uw budget optimaal benutten en krijgt u meer huis voor uw geld. Graag denken we – passend bij uw budget – met u mee over de mogelijkheden waarmee we uw unieke moderne woning kunnen maken.

 • Jaren ’30-stijl
  Knus, huiselijk en nostalgisch, een jaren 30-woning geeft uw droomhuis meteen het gevoel dat er geschiedenis in zit. Terwijl het splinternieuw is. Een mooie gelegenheid om compleet uw eigen draai aan het verhaal van uw huis te geven. Het jaren ’30-gevoel zit ‘m met name in de afwerking. De geborgenheid onder een ruim uitstekende kap. Het avontuurlijke van erkers, trapjes en uitbouwen waarachter steeds iets nieuws te ontdekken is. De indeling met wat kleinere kamers en de traditionele graniet-, tegel- of parketvloer geven uw huis direct dat gezellige gevoel van grootmoeders tijd. Hoort u de hangende klok al tikken?

 • Droomhuis
  Wat voor (bouw)stijl u ook zoekt, Allure bouw zorgt dat uw nieuwbouw uw droomhuis wordt. Want wat voor de een een droomhuis is, kan voor de ander een schrikbeeld zijn. Dat is een hele persoonlijke kwestie van smaak. Daarom vinden we bij Allure Bouw het een-op-eencontact juist zo belangrijk. We willen eerst volledig uitgekristalliseerd zien wat voor huis u voor zich ziet, voordat we concrete plannen gaan maken en over de uitwerking na gaan denken. Alleen dan wordt het ook echt uw droomthuis.

Wilt u meer weten over de bouwstijlen die Allure Bouw kan maken? Neemt u gerust vrijblijvend contact op. We adviseren u graag.