Schuurwoning bouwen

Een schuurwoning gaat vaak vrijwel volledig op in het landschap en is gebouwd met een eenvoudige, fijne belijning. Het model kent u ongetwijfeld. Het is immers de klassieke vorm van een huis, zoals iedereen die als kind ooit tekende. Een lage goot, een zadelkap en we bouwen dit woningtype met veel glas aan de kopgevels. De schuurwoning oogt qua vormgeving als een ouderwetse ‘kapschuur’. We bouwen ‘m met natuurlijke, authentieke materialen, zoals eiken gebinten, houten gevels en stoere robuuste details. Het huis is dus ‘te gast in het landschap’. En dat geeft een hele bijzondere uitstraling en een comfortabele woonomgeving. U ervaart het binnen-buitenleven en bent één met de natuur. Niet voor niets is een schuurwoning razend populair!

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Schuurwoning schetsen

Het is dus goed toeven in een schuurwoning. Dankzij het vele glas, geniet u volop van de omgeving. U heeft alle mogelijkheden voor de finishing touch zoals u die wilt, zoals een prachtige tuin en een royaal terras. Hierin kunnen onze partners u perfect adviseren.

Prijs voor het bouwen van een schuurwoning

Welk prijskaartje aan een schuurwoning hangt, is van verschillende factoren afhankelijk. Denk daarbij aan locatie, afmetingen, materialen en natuurlijk de afwerking. Kiest u voor een kant-en-klaar gebouwde woning of vindt u het leuk om zelf de afwerking te (laten) doen en past een casco oplevering beter bij u? Stuk voor stuk vragen die onze adviseurs graag met u doornemen, zodat u een goed beeld krijgt van het traject voor en tijdens het bouwen. Aan de hand van enkele eerste schetsen kunnen zij alvast een inschatting van de kosten voor u maken.

Het ontwerp van uw schuurwoning

Onze ontwerpers draaien graag warm voor de inpassing in het landschap van een schuurwoning. Want om te bouwen in een landelijk gebied, moet er aan verschillende regelgeving en vergunningen worden voldaan, in het bijzonder de welstand in het buitengebied. Immers, een schuurwoning moet niet alleen passen in de natuurlijke omgeving, maar deze ook juist versterken. Het landschap staat centraal. En daar past geen opvallend bouwwerk. We zoeken dus naar de juiste balans tussen o.a. de hoeveelheid glas, stenen en hout.

Een schuurwoning heeft vaak een moderne uitstraling. Toch kunt u ook kiezen voor een wat meer klassieke look. Zo bouwen we regelmatig schuurwoningen met een rieten kap. Welke bouwstijl u ook aanspreekt, u mag rekenen op een luxe woning die van alle gemakken is voorzien.

Schuurwoning in prefab bouwen

Ook voor een schuurwoning profiteert u van onze unieke prefab betonbouwmethode. Dat houdt in u dat uw woning volledig geprefabriceerd wordt in onze fabrieken. Op de bouw zorgen we voor de verdere afwerking. Dat betekent een korte bouwtijd en weinig last van weersinvloeden. Kortom, snel bouwen binnen een strakke en efficiënte planning! De overhandiging van de sleutel komt dus al snel in zicht!

Een schuurwoning leent zich, mede dankzij het gebruik van natuurlijke materialen, uitstekend voor hedendaagse, duurzame en gasloze bouw. We bespreken graag verschillende energiezuinige en energieneutrale oplossingen met u. Denk daarbij o.a. aan slimme isolatie in de buitengevels en het dak, driedubbele beglazing en geïntegreerde zonnepanelen.

Schuurwoning bouwen in de praktijk

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het bouwen van een duurzame, comfortabele schuurwoning? Maak dan een afspraak in onze showroom of bezoek een open dag zodat u ‘live’ kunt bekijken wat wij bedoelen met inpassing van de woning in het landschap. Nu al inspiratie opdoen? Bekijk dan onze projectenpagina
Wellicht besluit u – om welke reden dan ook – af te zien van een schuurwoning. Ook dan bieden we u volop inspiratie, want Allure Bouw bouwt in principe woningen in elke bouwstijl. Denk daarbij o.a. aan:

Lastig kiezen? Onze cataloguswoningen bieden u een uitgebreide basis voor een solide, comfortabele woning. Met volop ruimte om de details aan te passen aan uw eigen wensen! Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een goed gesprek over het bouwen van een schuurwoning of ander woningtype.