Uw woning: we bouwen ‘m graag voor u!

Zo vaak in uw leven gaat u geen woning bouwen. Daarom vertrouwt u op vakmensen. Op professioneel advies en passende expertise. Bij Allure Bouw hebben we vaker met dit bijltje gehakt. Al die ervaringen bundelden we in een geheel eigen beton prefab bouwconcept.

Zo wordt uw woning zo veel mogelijk prefab gebouwd. Dat betekent dat we delen van uw huis in onze fabrieken in Lunteren en Zeewolde zo veel mogelijk vooraf gereed maken. Dat begint met binnenwanden die maar liefst tien cm dik zijn! Een uitgebalanceerde constructie, die zorgt voor een forse isolatie en extra geluiddempend is. Die wanden worden, in de goed geconditioneerde werkruimten, bovendien al voorzien van kozijnen, ramen (inclusief grondverf) en glas. En we storten vooraf alle loze leidingen in de wanden. Pas dan transporteren we de binnenwanden naar de bouwplaats. Zo beperken we de weersgevoeligheid tijdens het bouwproces en is de bouwtijd zo kort mogelijk. En dat betekent dat we vlot, veilig en degelijk kunnen bouwen.

Hoe snel we een woning bouwen?

Die vraag wordt ons vaak gesteld: “Hoe lang duurt het voor de woning klaar is?” Het antwoord zal u misschien verrassen: een gemiddelde woning bouwen we – in de meeste gevallen – casco, binnen twee tot drie werkdagen op. Dan zijn ook de binnenwanden al geplaatst. En dat is het moment dat u voor het eerst letterlijk door uw nieuwe huis kunt lopen. Een bijzonder moment, want uw toekomstige thuis krijgt nu echt gestalte. De tekeningen en 3D-presentaties hadden u al voorbereid, maar het echte gevoel bij uw woning krijgt u nu! Al uw en onze voorbereidingen komen samen en u ziet het resultaat van de gemaakte keuzes.

De afbouw van uw woning

Dit is het moment dat de afbouw start. De installateurs, schilders en metselaars gaan nu voortvarend aan de slag. Met een strakke planning die alle werkzaamheden op elkaar laat aansluiten. De buitenmuren worden op de bouwplaats gemetseld. Dat heeft als voordeel dat mooie ambachtelijke details aangebracht kunnen worden. Vakwerk, precies zoals dat door u bedacht is.

Vervolgens worden, conform de gemaakte afspraken, uw keuken, badkamer, inbouwkast en haard ingebouwd. Onze vaste leveranciers zoals Middelkoop Culemborg, Sfeerhuis Baan en Rob Blom tuinen zijn u hierbij graag van dienst.

Uiteraard staat het u vrij om zelf uw keuze te maken voor deze leveranciers. Echter, een voordeel van de samenwerking met onze vaste partners is dat we vanuit Allure Bouw alle (montage)werkzaamheden ook in deze fase kunnen coördineren. Dat betekent dat we de planningen op elkaar laten aansluiten. En dat we ervoor zorgen dat alle installaties in uw woning werkend worden opgeleverd. Dat is nl. niet bij elke leverancier vanzelfsprekend inbegrepen, iets wat voor onaangename verrassingen kan zorgen.

De kranen in uw keuken en badkamer geven warm en koud water, uw huis wordt goed verwarmd en eventueel gekoeld en de verlichting is aangesloten. Vanzelfsprekend regelen we dat al het afval netjes wordt afgevoerd. Door deze efficiënte manier van werken, kunnen wij uw afgebouwde woning doorgaans met 14 weken opleveren. U kunt de verhuiswagen laten voorrijden!

Hoe anderen een woning lieten bouwen

Deze manier van werken wordt gewaardeerd, zoals u ook op onze referentiepagina kunt lezen. En eerlijk is eerlijk: we zijn er best trots op dat we, mede door de adequate samenwerking met onze partners, gemiddeld weinig opleveringspunten moeten afhandelen.

U bent welkom op de bouwplaats

Het contact met u vinden we belangrijk, ook tijdens de bouw. Uiteraard wordt u uitgenodigd voor de allereerste mijlpaal: het moment dat de heipalen de grond in gaan. Het spreekt voor zich dat u, ook gedurende het verdere bouw- en afbouwproces, altijd welkom bent om te komen kijken naar de vorderingen van uw nieuwe woning. De uitvoerder is uw vaste aanspreekpunt. Hij ontvangt u graag en zal u bovendien informeren over belangrijke mijlpalen zoals het plaatsen van de verdiepingsvloer, de montage van het dak, etc.

Er is vanzelfsprekend nog veel meer te vertellen over het bouwen van een woning. Dat doen we graag in een vrijblijvend gesprek. Bel of mail ons voor een afspraak over alles wat u mag verwachten van als u een huis laat bouwen.