Levensloop- bestendige woning

Een levensloopbestendige woning bouwen betekent zoveel als ‘voorbereid zijn op de toekomst’. U richt het huis multifunctioneel in, zodat er flexibele mogelijkheden zijn om de bestemming van ruimtes aan te passen. Een levensloopbestendige woning ‘groeit’ eigenlijk met u en uw gezin mee. In elke levensfase.

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Schetsen levensloop- bestendige woning

We zorgen dat bepaalde voorzieningen in basis aangelegd worden, zoals leidingen voor een badkamer, drempelloze vertrekken en wellicht extra brede deuren. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een slaapkamer – die eerst als werkkamer dienst doet – en mogelijkheden voor een badkamer op de begane grond. En op de eerste verdieping een extra badkamer en een of meerdere slaapkamers. Zo heeft u altijd een keuze…

Nieuwbouw van een levensloopbestendige woning

Vaak wordt de nieuwbouw van een levensloopbestendige woning geassocieerd met een seniorenwoning. Echter, bij Allure Bouw ervaren we dat mensen die nadenken over een levensloopbestendige woning niet onverdeeld gelukkig zijn met de term ‘senioren’. Gezinnen waarvan de kinderen studeren of nog thuis wonen kiezen vaak voor deze vorm van bouwen. Daarbij denkt men verder dan de nabije toekomst. En dat begint al bij het ontwerp van de woning.
Het zogeheten ‘kangoeroewonen’, ook wel mantelzorg wonen genoemd, is erg populair. Samen met uw familie – én onze ontwerpers – onderzoekt u of het praktisch mogelijk is in de toekomst, als familie, onder één dak te wonen. Apart, dus met voldoende privacy voor iedereen, maar dichtbij als het nodig is. Om te zorgen voor (groot)ouders, (klein)kinderen op te vangen of hulp te verlenen bij ziekte, ouderdom of handicap. Kortom, bij levensloopbestendig bouwen gaat het om:

veiligheid;
bereikbaarheid;
toegankelijkheid;
flexibiliteit;
comfort;
en privacy.
Maar vooral: om de zorg voor elkaar.

De plattegrond van een levensloopbestendige woning

Zoals gezegd, heeft u met een levensloopbestendige woning volop mogelijkheden om uw huis flexibel in te delen. Onze ontwerpers hebben vaker met dit bijltje gehakt en kunnen u praktisch adviseren. Vanaf een allereerste schets nemen ze met u de details van de plattegrond door. Over afmetingen en functionaliteiten en hoe u zich kunt voorbereiden op de toekomst. Daarbij kunt u kiezen voor de vorm van luxe die bij u past. Een levensloopbestendige woning bouwen we in elke gewenste bouwstijl:

Een (vrijstaande) levensloopbestendige woning bouwen: de details 

Van vrijstaande woning tot twee-onder-eenkapwoning, elke vorm is mogelijk, ook voor een levensloopbestendige woning. Onze ontwerpers denken graag met u mee over de details die passen bij uw specifieke situatie. Daarnaast kunt u zich laten inspireren door tal van andere levensloopbestendige woningen die we al mochten bouwen voor onze opdrachtgevers. Een paar details:

  • extra brede deuren en kozijnen
  • extra brede hal
  • praktisch indeling, waarbij de centrale hal makkelijk te bereiken is
  • antislipvloer
  • verlaagde drempels
  • verlaagd keukenblad
  • inloopdouche
  • trap- en/of woonhuislift
  • etc.

Dergelijke voorzieningen kunnen we – indien gewenst – zoveel mogelijk ‘onzichtbaar’ treffen, zodat u ze als u ze nodig hebt, zonder ingrijpende en kostbare verbouwingen, kunt gebruiken. Daarbij houden we uiteraard van ontwerp tot oplevering rekening met de mogelijkheden op uw kavel.

Ook passen we, in overleg, onderhoudsvriendelijke materialen toe. Denk daarbij aan bijvoorbeeld keramische dakpannen en kozijnen, goten en overstekken van kunststof.

En vanzelfsprekend mag u ook voor de bouw van uw levensloopbestendige woning rekenen op alle voordelen van ons eigen prefab beton bouwsysteem.

Extra ruimte in uw levensloopbestendige woning

Een bijzondere oplossing om extra ruimte te creëren is een kelder. Deze kunt u inrichten als bijvoorbeeld opslagruimte, werkkamer, men’s cave of gameroom. Met volop mogelijkheden om deze in de toekomst te veranderen in een slaapkamer. Daarbij houden we bij de bouw al rekening met de toekomst, bijvoorbeeld door faciliteiten voor een traplift te maken. Ook kunnen we extra tussentreden op de trap maken, een zogeheten bordes. Zoals altijd, werken we in elk project samen met vaste partners. Voor de kelderbouw zijn dat onze collega’s van de Hardeman Groep.

Graag praten we met u door over de voordelen van een levensloopbestendige woning. U bent van harte welkom in onze showroom voor een vrijblijvend gesprek. Zo bouwt u zorgeloos aan uw toekomst. En aan uw droomhuis!