De oplevering van uw huis

En dan, als alle bouwers, installateurs, schilders etc. het pand hebben verlaten is het moment van de oplevering van uw huis daar. Dat doen we uiteraard binnen de gemaakte afspraken en volgens de planning. En gelukkig lukt dat in vrijwel elk huis dat wij bouwen! Wij zorgen er, samen met onze vaste samenwerkingspartners, voor dat uw woning doorgaans binnen 14 weken ‘sleutelklaar’ wordt opgeleverd. Dat betekent dat:

  • alle installaties werken;
  • uw woning goed verwarmd en/of gekoeld kan worden;
  • dat alle rommel netjes is afgevoerd;
  • dat de ramen gelapt zijn en de woning bezemschoon is.

Ook kunt u ervoor kiezen uw woning casco of deels casco op te laten leveren. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Vooroplevering van uw nieuwe woning

Om de uiteindelijke oplevering vlot te laten verlopen, doen we een vooroplevering. Dat houdt in dat we, een paar weken voor de officiële oplevering, samen met u de woning controleren. Eventuele gebreken of beschadigingen kunnen we dan nog voor de oplevering verhelpen. U bent niet verplicht bij deze vooroplevering aanwezig te zijn, maar uiteraard is het verstandig dit wel te doen. We nemen dan de eventuele meer- en minderwerklijsten door en controleren of de woning volgens de afspraken is gebouwd.

Een paar weken later is het dan zover: tijd om een grondige laatste check te doen, de zogeheten opleveringskeuring.

Opleveringskeuring nieuwbouw

 

Zo’n opleveringskeuring doen we natuurlijk niet alleen. Een onafhankelijke en gecertificeerde bouwkundige van de Vereniging Eigen Huis (VEH) voert deze keuring uit. De kosten hiervoor nemen wij voor onze rekening. De bouwkundige checkt of alle details – ook van uw keuken, badkamer, vloeren etc. – conform de tekeningen en het bestek zijn uitgevoerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de gebruikte materialen, kleuren, etc. Ook controleert de bouwkundige of alle onderdelen van uw woning op de juiste plek zijn aangebracht en of alle installaties goed werken. Verder let hij/zij op beschadigingen, in het bijzonder van glas, sanitair, tegelwerk en deuren. Bovendien controleert de bouwkundige of eventueel meer- en/of minderwerk volgens de afspraak is gerealiseerd. Ook checkt hij/zij of de eventuele punten die tijdens de vooroplevering naar voren zijn gekomen adequaat zijn afgehandeld. Dan is het tijd om de handtekeningen te zetten. U ontvangt een rapport, waarin alle bevindingen van de bouwkundige zijn opgenomen.

De sleutel van uw woning

We streven ernaar de woning zonder nog uit te voeren opleveringspunten doorgaans binnen 14 weken op te leveren. Mochten er toch nog kleine gebreken c.q. opleveringspunten zijn, dan maken we direct een afspraak met u om deze zo snel mogelijk op te lossen. Aan het einde van deze opleveringskeuring ontvangt u de sleutel. De woning is nu ‘echt’ van u. U kunt beginnen met de inrichting en de daadwerkelijke verhuizing. Een bijzondere tijd sluiten we samen af. We wensen u veel woonplezier!

Meer weten? Bel of mail ons voor een informatief gesprek over hoe wij de oplevering van uw nieuwe huis voorbereiden.