Klassieke woning in alle soorten

Zoekt u een Engels cottage-achtig huis, een klassieke Hollandse of wellicht Saksische boerderij? Misschien ziet u uw auto al op het oprit van een degelijk jaren 30-huis staan. Dankzij onze unieke prefab-formule kunnen we praktisch elk woningtype en elke bouwstijl bouwen.

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Klassieke schetsen

De invulling van het woord ‘klassiek’ hangt daarbij volledig van uw voorkeuren af. Natuurlijk begeleiden we u graag in uw keuze en kunnen onze adviseurs uw woondromen vastleggen op papier. Zo ziet u ‘in het echt’ ontstaan wat u in gedachten had. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Waarom een klassieke woning van Allure Bouw?

Bij Allure Bouw nemen we graag van A tot Z alle angsten en zorgen weg. Hieronder leggen we nog eens kort uit waarom u voor uw klassieke woning bij ons aan het juiste adres bent.

Persoonlijk advies
Deskundig en passend maatwerk
Allround bouwpartner
Beproefd prefab-concept
Afhandeling van randzaken en vergunningen
Van ontwerp tot sleuteloverdracht in goede handen

Uw klassieke huis bouwen

Een statig herenhuis, rustieke boerderij met rietgedekt wolfsdak, evenwichtige notariswoning, de uitleg van het begrip ‘klassieke woning’ is voor iedereen anders. Toch geeft men vaak wel met duidelijke – veelal gevoelsmatige – omschrijvingen aan wat men voor ogen heeft. Liggend in het groen, geen kille of strak moderne vormgeving, maar een huiselijk gevoel en een pragmatische indeling met knusse kamers. Om dat zo goed mogelijk op papier te krijgen, nodigt Allure Bouw u graag uit voor een persoonlijk gesprek. Onze architecten luisteren, inventariseren en schetsen uw wensen graag voor u. Uw droomhuis begint nu letterlijk vorm te krijgen.

Klassieke woningbouw: het begint met een eerste schets

Hoewel het misschien klinkt als een simpele stap, is deze schetstekening ontzettend belangrijk. Het helpt u namelijk concreet te maken wat u in gedachten heeft. En geeft u handvatten om verdere invulling te geven aan uw plannen en na te denken over details. Wat is de meest praktische plek voor het plaatsen van ramen en deuren? Hoe ziet de afwerking er straks uit? Welke materialen kiest u? Gaat u voor dakpannen of kiest u voor riet? Tegelijk geeft het ons als bouwer een eerste inzicht in waar we de komende tijd mee bezig gaan én kunnen we een eerste ruwe schatting van de bouwkosten maken. Mocht dat eventueel invloed hebben op uw enthousiasme, dan kunnen we ook meteen adviseren over mogelijke alternatieven. Want er is ontzettend veel mogelijk, en alternatieve plannen hoeven geen afbreuk te doen aan de uitstraling of functionaliteit van uw droomhuis.

Inspiratie voor uw klassieke huis

Misschien heeft u geen specifiek klassiek model op het oog, maar weet u al wel dat u geen moderne ‘blokkendoos’ zoekt. Dan kan Allure Bouw aan de hand van uw bestedingsruimte kijken welk type huis het beste bij u past. Om u alvast een indruk te geven van onze expertise en de bouwstijlen die we kunnen bouwen, zijn er verschillende mogelijkheden:

Zo ziet u in de praktijk eerder door ons gebouwde huizen en kunt u zich nog beter oriënteren op een van de belangrijkste beslissingen in uw leven.

Allure Bouw: uw klassieke woningbouwer

Omdat Allure Bouw u volledig de zorg uit handen wil nemen, regelen we ook graag de randzaken rondom de bouw van uw klassieke huis. Hoe zit het met het bestemmingsplan voor uw kavel? Welke omgevingsvergunning is van toepassing? Door onze jarenlange ervaring kennen we de weg in het overleg met verschillende partijen. En samen met onze vaste partners maken we uw woning van eerste schets tot daadwerkelijke sleuteloverdracht. Precies zoals u dat wilt.

Klassieke woning bouwen: het begint met prefab 

In onze eigen prefab fabrieken zorgen we dat de elementen van uw klassieke woning naadloos in elkaar passen. We hoeven het op uw kavel dan alleen nog in elkaar te zetten en af te werken.

Klassieke woningbouw: een vrijblijvend gesprek

Heeft u interesse in een klassieke woning, bent u zich nog aan het oriënteren óf wilt u weten wat er allemaal mogelijk is? Belt u ons eens voor een vrijblijvend gesprek.