Dijkwoning

Een dijkwoning staat synoniem voor sfeer en fraaie ligging. Het bouwen van zo’n bijzondere woning vergt niet alleen de nodige expertise, maar dient ook te voldoen aan specifieke eisen en vergunningen. Regelgeving van o.a. het Waterschap en het Hoogheemraadschap vormen de grondslag voor elke dijkwoning. Bij Allure Bouw hebben we vaker met dit bijltje gehakt.

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Dijkwoning schetsen

We kennen dus de wet- en regelgeving en weten aan welke strikte voorwaarden we met betrekking tot voorbereiden, bouwen en planning moeten voldoen. Graven in een dijk is immers een klus voor vakmensen. Denk daarbij o.a. aan het rekening houden met de grondsoort, de hoek van de dijk, het plaatsen van damwanden, de periode van het jaar waarin gebouwd mag worden, etc. Ook onderzoeken we uiteraard vooraf de fundering. Moeten we zorgen voor extra versteviging? We nemen u deze zorg volledig uit handen. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Het bouwen van een dijkwoning 

We bouwen uw nieuwe huis, zoals de naam dijkwoning doet vermoeden, op een verhoogd stuk grond, in of aan een dijk, vaak met uitzicht op het water. En natuurlijk moet uw dijkwoning in harmonie zijn met de omgeving. Daar gaat het hart van onze ontwerpers sneller van kloppen! De achterzijde van de woning heeft vaak een extra verdieping. We werken hiervoor nauw samen met onze collega’s van de Hardeman Groep. Zij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van souterrains en ‘kelders’.

Een dijkwoning is niet alleen fraai om te zien, maar ook bouwtechnisch een verrassende constructie. Aan de voorkant oogt een dergelijke woning als een ‘gewoon’ huis, aan de achterzijde bevindt zich een extra verdieping. Een deel van de woning ‘valt’ in de dijk en zo ontstaat er een extra verdieping: het ‘souterrain’.

Met een dijkwoning zijn er volop mogelijkheden om te variëren in materialen. Denk daarbij aan schoorstenen, dakpannen, gevelankers, fraai timmerwerk, etc.

Wonen in een ‘met allure’ gebouwde dijkwoning

Het wonen in een dijkwoning is een bijzondere ervaring. Dit woningtype staat er immers om bekend dat op de eerste verdieping wordt ‘geleefd’, daar is veelal de woonkamer en de keuken. Vanuit deze ruimtes heeft u een prachtig uitzicht heeft op het landschap achter de dijk. De woning past volledig bij de omgeving, dat kunt u met een gerust hart aan onze architecten overlaten. U geniet volop van de natuur rondom u. Kortom, de dijkwoning is een echte blikvanger, een opvallend en stoer huis waarin u zich snel thuis zult voelen. Stelt u zich eens voor: misschien geniet u over enkele maanden al van een kop koffie op uw eigen (dak)terras met uitzicht op het water!

Dijkwoning bouwen met ons prefab systeem

En ook uw dijkwoning bouwen we graag met ons uitgekiende prefab betonbouwsysteem. Dat betekent dat we uw huis volledig prefabriceren. Op de bouw worden de elementen snel geassembleerd, waardoor uw woning direct staat als een huis. Ook op de dijk. We bouwen de woning af op de bouwplaats, snel en vakkundig. Dankzij een goed doordachte planning, sluiten de verschillende processen naadloos op elkaar aan. En dat zet zoden aan de dijk!

Stijl van uw dijkwoning

We gaan graag aan het slag met het ontwerpen van uw nieuwe dijkwoning. Dat kan in elke gewenste bouwstijl, precies zoals dat past bij uw ‘droomhuis’. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

Lastig kiezen? Onze ontwerpers denken en schetsen graag met u mee. Want zij beschikken over een ‘dijk aan inspiratie’! Wilt u alvast wat ideeën opdoen? Neem dan een kijkje op onze projectenpagina, kom langs tijdens een openhuisdag en praat met de bewoners van door ons gebouwde dijkwoningen. Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en een vrijblijvend gesprek over mogelijkheden en kosten met een van onze adviseurs. Zo zorgen we samen voor een dijk van een woning!