Een herenhuis bouwen met Allure

Welk beeld heeft u bij een herenhuis? Een hoog, meestal symmetrisch huis met een sierlijst onder de dakrand, een verhoogde stoep voor een grote zware voordeur en een praktische indeling? Inderdaad, dat is een klassiek herenhuis! De afwerking en invulling zijn echter volledig afhankelijk van uw voorkeuren. Gaat u voor echt klassiek of wilt u meer moderne kenmerken aanbrengen? Want hoewel de naam ‘herenhuis’ steevast klassieke beelden oproept, leent dit woningtype zich ook heel goed om moderne elementen in te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan zwarte gevelstenen of ‘strakke’ ramen.

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Herenhuis schetsen

Om uw ideeën verder uit te kristalliseren, nodigen we u graag uit voor een gesprek. Zo kunnen we al snel de eerste schetsen voor uw herenhuis op papier zetten en een stappenplan opstellen. Allure Bouw neemt u graag het werk uit handen. Uw droomhuis komt als het ware al een beetje ‘tot leven’! Bel ons vandaag voor een vrijblijvende afspraak.

Voordelen van een herenhuis van Allure bouwen

Als u uw herenhuis door ons laat bouwen, dan profiteert u van de volgende voordelen:

Kwaliteit voorop
Uw wensen als leidraad
Bouwen op 20+ jaar ervaring
Snel proces dankzij uniek prefab-systeem
Begeleiding van schets tot sleuteloverdracht

Het gesprek: uw herenhuis krijgt vorm

Een definitie van een herenhuis is een luxe woning met minimaal twee verdiepingen en een zolder. Dat kan als vrijstaande woning, maar ook als twee-onder-een-kap. Dat zegt eigenlijk nog niet zoveel en laat veel ruimte voor interpretatie. En dat vinden we bij Allure Bouw alleen maar mooi. Want als u met onze architecten in gesprek gaat, ontdekt u dat er bij het bouwen van een herenhuis misschien wel veel meer mogelijk is dan u dacht. Allure Bouw is het adres om uw woning te laten ontwerpen. Ook helpen we u met de randzaken, zoals aanvragen van vergunningen, advies over de kosten, woningtypes en de verdere invulling van details en afwerking van uw nieuwe huis.

Bouwmethodes voor uw herenhuis

Zodra we het eens zijn over kosten, ontwerp, en alles helder is voor wat betreft kavel-gerelateerde zaken, kunnen we uw herenhuis gaan bouwen. Met onze unieke prefab-lijn brengen we uw plannen in een gecontroleerde omgeving ten uitvoer. Daarna assembleren we uw herenhuis op de bouwlocatie snel en is de woning direct wind- en waterdicht.

Herenhuis bouwen van duurzame kwaliteit

Bij het bouwen van uw nieuwe herenhuis is duurzaamheid ongetwijfeld een issue. Herenhuizen hebben meestal een aanzienlijke omvang en inhoud. Dat vraagt ook om slimme isolatie, verwarming en oog voor de omgeving. We denken graag met u mee over energieneutraal bouwen. Vooraf berekenen we hoe we ook uw herenhuis milieuvriendelijk, uiteraard gasloos en energiebewust kunnen bouwen.

Soorten oplevering

Ook de manier waarop we uw herenhuis na het bouwen opleveren is variabel. Beschikt u zelf over bouwkennis en wilt u uw huis in eigen beheer (laten) afbouwen? Dan is een casco-oplevering mogelijk iets voor u. Geeft u deze zorg liever uit handen? Dan past kant-en-klaar bouwen wellicht beter bij u. U mag vertrouwen op een tot in de puntjes verzorgde oplevering. Maar dat hoort u natuurlijk ook graag eens van een ander. Daarom zorgen wij voor een (kosteloze) opleveringskeuring door een onafhankelijke bouwkundige van de VEH, en kijk voor klantervaringen eens tussen de recensies op deze pagina.

Eerste actie voor het bouwen van uw nieuwe herenhuis: contact opnemen

Meer weten over onze expertise? Wilt u de mogelijkheden voor het bouwen van het herenhuis van uw dromen eens met ons bespreken? We nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek om alvast de eerste lijnen op papier te zetten.  We staan klaar om ook uw herenhuis te bouwen!