Het verhaal achter elke schets…


Een stap die vaak wordt onderschat in het bouwproces is het schetsen van de plannen voor uw nieuwe huis. Toch is dit een ontzettend belangrijke stap. Het is immers de eerste blik op uw nieuwe thuis, de eerste aanzet om uw dromen daadwerkelijk te verwezenlijken. Hoe ziet u dit voor zich? Al in de eerste schets van uw huis bepaalt u uw belangrijkste wensen wat betreft vorm, stijl, woningtype, afwerking en uitstraling. En kunt u het eventueel nog bijstellen. Afhankelijk van uw wensen gaan onze ontwerpers uw uiteindelijke huis tekenen.

De woningschets als uitgangspunt voor uw bouwproject

Een woningschets is dus uw eerste echte kennismaking met uw nieuwe huis. Zo begint het te leven en ziet u zich misschien al helemaal zitten in uw toekomstige woning. Letterlijk en figuurlijk. Het helpt u de dimensies en uitstraling te visualiseren en zo de verdere invulling van uw huis te bepalen. Tegelijk geeft een schets van uw huis ons een goed idee wat u precies wilt en kunnen wij aan de hand daarvan concrete stappen, tekeningen en adviezen opstellen. Want hoewel het eerste enthousiasme natuurlijk geweldig voelt, blijven we realistisch. Want we moeten immers ook rekening houden met praktische zaken als uw budget en het bestemmingsplan.

Met een schets krijgt uw woning vaste vorm

Een schets van uw woning levert u meteen concreet input of uw aanvankelijke dromen haalbaar zijn en waar ze misschien iets moeten worden bijgesteld. Door met onze architecten uw schets door te nemen, vult u ook steeds meer details in, waar u zelf misschien nog niet eens over had nagedacht:

  • Waar komen de deuren naar de tuin?
  • Hoe groot wilt u uw keuken?
  • Hoe valt het zonlicht op uw kavel en wat doet dat met het natuurlijke licht in uw woning?
  • Is het handig om uw badkamer op die plek in huis te hebben of kunnen we die beter verplaatsen?

Een beperkte ruimte vraagt weer om slimme, ruimtebesparende oplossingen. Onze woningschetsen helpen u uw ideeën volledig uit te kristalliseren. Dit geeft ons vervolgens houvast om u van gedegen advies te voorzien.

De schets van uw huis als houvast voor concrete bouwoverwegingen

Aan de hand van de eerste schetsen kunnen onze adviseurs ook alvast een eerste schatting van de kosten maken. Iets wat u vast wilt meenemen in de overwegingen. Afhankelijk van uw woonwensen en type huis kunnen we ook al de meest geschikte bouwmethode voor u bepalen. Wilt u gebruikmaken van onze jarenlange prefab-expertise? Meer informatie over een huis bouwen met ons eigen prefab betonsysteem en de ervaringen van onze opdrachtgevers vindt u op deze website.

Voor veel mensen is het gevoel en/of de uitstraling van een woning nog belangrijker dan de grootte van het huis. Materiaalkeuze kan daarin bepalend zijn. Hout geeft een natuurlijk en landelijk gevoel, terwijl verschillende soorten steen een specifieke, robuuste en/of sierlijke uitstraling kunnen overdragen. We geven u graag passend advies.

Huis schetsen = bouwtijd schatten 

Naast de eerste indruk geeft een woningschets een praktisch voordeel. Aan de hand van uw woningschetsen en voorkeuren voor bouwmethodes kunnen we u namelijk een raming geven van de tijd die het gaat kosten om uw huis te bouwen. Dit geeft u extra houvast om te bepalen welke voorzorgsmaatregelen u wilt treffen en hoe snel u kunt verhuizen.

Schetsen als eerste stap naar uw droomwoning

Zoals u merkt biedt een schets van uw woning meer dan alleen een eerste indruk. Het is kort gezegd de eerste stap naar uw nieuwe huis. Een goede woningschets geeft u inzicht in de kosten, de tijd die er nodig is om uw droomhuis te bouwen. en de uiteindelijke uitstraling en aanblik ervan. Op onze beurt helpt het ons een indruk te krijgen van uw wensen en die om te zetten in haalbare, concrete bouwdoelen. Wilt u meer weten of zelf een huis schetsen, samen met ons? Neemt u dan contact met ons op.