LANDELIJKE WONING

Wonen in een landelijke woning is voor velen een droom. Toch verschilt het erg per persoon wat bedoeld wordt met het woord landelijk. De een ziet een mooie Saksische boerderij met rieten dak voor zich, de ander juist een Engels cottage. Maar ook een modern huis kan prima landelijk gelegen zijn.

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Landelijk schetsen

Welke bouwstijl of woningtype u ook kiest en of u het nu al helemaal voor u ziet of juist niet, bij Allure Bouw gaan we graag met u om tafel. We zetten met liefde de eerste schetsen op papier om uw landelijke droomhuis in vaste vorm te gieten. Belt u gerust voor een afspraak.

Waarom een landelijke woning bouwen met Allure Bouw?

Passend advies dankzij brede expertise
Vele succesvol afgeronde projecten
Snel en passend maatwerk dankzij unieke prefabformule
Degelijk vakwerk en oog voor detail

Landelijk huis met rustieke elementen

Een landelijk huis is voor iedereen anders. Natuurlijk komt een landelijke woning het beste tot zijn recht op een ruim opgezette kavel, maar ook als uw kavel in een wat krapper gelegen buitenwijk ligt, zijn er al veel tot de verbeelding sprekende mogelijkheden. Er is een aantal elementen aan te wijzen die vaak in een typische landelijke woning worden verwerkt. Denkt u hierbij eens aan overstekken, of zinken afdekkers op een gemetselde topgevel. Ook heeft een landelijk huis veelal een lage goot en een zadeldak. Het landelijke plaatje is compleet met rustieke details zoals bijvoorbeeld een traditionele hanenkam en luiken bij uw ramen en een luifel boven de voordeur. Maar subtielere details kunnen ook al veel verschil maken, bijvoorbeeld zinken dakgoten en hemelwaterafvoeren, hardstenen raamdorpels en bakstenen in lichte kleuren. Andere elementen die een opvallend stempel drukken zijn een reliëf creërend risaliet (gevelvoorsprong) rond de hoofdingang of een statige timpaan (driehoekig gevelveld) die direct doet denken aan de renaissance.

Een landelijk en levensloopbestendig huis

Een landelijke woning is ook uitermate geschikt om levensloopbestendig in te richten. Wilt u uw dierbaren letterlijk dichtbij huis, dan is een kangoeroewoning misschien iets voor u. In een eerste gesprek kunnen we al deze overwegingen met u doornemen, naast nog andere zaken als uw bouwvergunningen, wat het mag en moet kosten en natuurlijk het uiteindelijke uiterlijk van uw landelijke huis. In gesprek met onze enthousiaste adviseurs komen al snel de eerste grove lijnen op papier. Daarna kunt u voor uzelf de details verder invullen.

Landelijk huis volledig afgewerkt of casco leverbaar

Een huis in landelijke stijl, of dat nu modern, klassiek of jaren ’30 is, kan zeer geschikt worden uitgevoerd met onze zelfontwikkelde prefab methode. In onze fabrieken hebben wij onze techniek de laatste twintig jaar zo aangescherpt dat alles vooraf al ingecalculeerd is, als u wilt zelfs tot aan de gevelafwerking toe. Mocht u zelf graag nog wat aan uw huis willen klussen, dan kunnen we het ook casco of deels casco opleveren, zodat u er naar eigen inzicht de laatste hand aan kunt leggen en het écht uw huis wordt. Op locatie zorgt onze prefab methode dat alles direct naadloos op elkaar aansluit en dat uw woning nauwelijks tot geen last van weersinvloeden ondervindt.

Overigens is deze bouwmethode geschikt voor elk type woning, bijvoorbeeld:

etc.

Meer informatie over het bouwen van uw landelijke woning

Mocht u vragen hebben over de invulling van uw landelijke woning of het hele bouwproces, schroom dan niet om eens contact op te nemen. Onze adviseurs helpen u graag verder en spreken uit ervaring. Bent u op zoek naar inspiratie voor de invulling van uw nieuw te bouwen huis, maar hebt u nog geen idee welke (landelijke) kant u op wilt? Dan verwijzen we u graag door naar onze projectenpagina. Hier ziet u alvast een paar voorbeelden van wat we kunnen bij Allure Bouw. Maar ook maatwerk oplossingen gaan we niet uit de weg. Ieder mens is immers uniek. En daar hoort een eigen thuis bij. Of dat nu een landelijke woning is of een andere bouwstijl.