Bouwfases tijdens de nieuwbouw van uw woning


Tijdens de nieuwbouw van uw woning krijgt u te maken met verschillende bouwfases. Van uw allereerste idee, wellicht ontstaan vanuit een snelle schets aan de keukentafel, tot en met de daadwerkelijke oplevering van uw huis, doorlopen we samen met u de verschillende stadia. We begeleiden u tijdens het gehele bouwtraject.

Hoe werkt het?

Een spannend moment. U heeft besloten een woning te laten bouwen. We begeleiden u graag stap voor stap door dit bijzondere proces.

Kavel kopen

Kavel kopen

Het bouwen van uw droomhuis begint met de keuze voor de juiste bouwkavel. De locatie is daarbij het allerbelangrijkste criterium. Maar er zijn nog meer zaken waar u op moet letten, zoals ligging, bereikbaarheid, mogelijkheden, bodem, infrastructuur, voorzieningen, etc. Wat past bij uw wensen, nu en in de toekomst? Hoe voorkomt u onverwachte kosten? Past het huis dat u in gedachten heeft bij dit stuk grond? En: hoe komt u eigenlijk aan een kavel?

lees meer

Huis ontwerpen

Huis ontwerpen

Uw zorgvuldig gekozen kavel bebouwen we zo efficiënt mogelijk. Wat zijn voor u en uw eventuele ‘medebewoners’ belangrijke zaken? Wilt u een extra grote keuken met een kookeiland? Of juist een speelkamer voor de kinderen? Heeft een tuin op het zuiden uw voorkeur? En welke stijl past bij u? Modern, landelijk, klassiek of misschien wel een combinatie daarvan? We schetsen en tekenen net zo lang samen tot het ontwerp helemaal naar uw zin is. Pas dan vragen we de welstandsgoedkeuring en de omgevingsvergunning voor u aan. En u kunt zich voorbereiden op de styling van uw nieuwe woning!

lees meer

Huis bouwen

Huis bouwen

Als alle papieren rompslomp achter de rug is, gaat de bouw echt van start. Ons beton-prefabsysteem maakt dat we snel en efficiënt kunnen bouwen. Traditioneel vakmanschap in een eigentijds tempo, dat is het uitgangspunt van bouwen met Allure. Tijdens de bouw bent u altijd welkom. Onze uitvoerder ontvangt u graag, evenals onze ploeg van vaste, vertrouwde onderaannemers. Dankzij de korte lijnen en de zorgvuldig uitgewerkte tekeningen weten alle betrokkenen de details van uw woning. Samen zorgen ze er met veel plezier voor dat het eindresultaat straks helemaal aan uw verwachtingen voldoet!

lees meer

Oplevering huis

Oplevering huis

En dan is het zover. De woning is klaar om opgeleverd te worden, precies zoals is vastgelegd. Alle details zijn besproken en we staan klaar voor de opleveringskeuring. Die wordt uitgevoerd door een onafhankelijke bouwkundige van de Vereniging Eigen Huis. Wij nemen deze kosten voor onze rekening. Als er nog opleveringspunten zijn, schroom niet deze te melden. We vinden het belangrijk dat u helemaal tevreden bent over uw nieuwe woning, nu en in de toekomst.

lees meer

We bouwen samen met u, in elke fase!

Samen met u gaan we elke fase van de nieuwbouw met veel enthousiasme in. Dat begint al bij de aankoop van een (bouw)kavel en een allereerste schets, waarbij we direct uw wensen inventariseren. Ook als u al een ontwerp heeft, kunt u bij ons terecht voor de finetuning. Daarbij nemen we ruim de tijd voor u. In die periode maken we nader kennis met u en uw gezinsleden:

  • Wat is uw gezinssituatie?
  • Hoe stelt u zich de ideale indeling van uw nieuwe woning voor?
  • Hoe zien uw woonwensen er over pakweg tien jaar uit?

We begeleiden u in alle keuzes die u dient te maken, van de indeling van uw woning tot en met de plaatsing op de kavel. Daarbij dienen we uiteraard ook al te anticiperen op de toekomst. Een manier van denken waarin ons team goed thuis is. Schroom dus niet om ons vragen te stellen over deze – misschien wel – grootste en belangrijkste uitgave in uw leven. Een nadere toelichting kan soms erg verhelderend werken. En uiteraard – als het ontwerp helemaal naar uw wens is – vragen we voor u de welstandsgoedkeuring en omgevingsvergunning aan. Zo besparen we u veel rompslomp en kunt u zich richten op de inrichting, wellicht alvast de verhuizing voorbereiden en verdere details onder de loep nemen. Uw droomhuis begint nu echt gestalte te krijgen!

Van prefab tot montage: de voorbereidingen van elke bouwfase

We infomeren u voortdurend over elke fase, want we snappen als geen ander hoe graag u van de vorderingen op de hoogte wilt worden gehouden. Van de eerste spade in de grond, het plaatsen van de verdiepingsvloer, het monteren van het dak tot het moment dat de woning helemaal gereed is voor de laatste opleveringskeuring. En uiteraard bent u welkom voor een bezoek aan een van onze fabrieken, om met eigen ogen te zien hoe onderdelen van uw woning prefab worden gebouwd. Neem hiervoor gerust contact op met uw adviseur, dan regelen we een afspraak voor u.

De bouwfases en de uitdagingen

Kortom, gedurende elk moment van de nieuwbouw mag u vanzelfsprekend op onze expertise rekenen. Of u nu vragen heeft over het ontwerp , de materiaalkeuzes of de indeling van een verdieping. Mogelijk wilt u toch uw plannen wijzigen of kiest u voor een ander type woning, een andere kavelstand of wellicht nieuwe duurzame bouwkundige oplossingen. En natuurlijk hoeft u daarbij niet zelf het ‘wiel’ steeds uit te vinden. We adviseren u professioneel, onafhankelijk en no-nonsense. En zoals u van ons mag verwachten, attenderen wij u op de voors en tegens van alle besluiten die u in de verschillende stadia van de bouw neemt. Zodat u verzekerd bent van het beste eindresultaat: Uw droomhuis, volledig gebouwd naar uw wensen.

Meer weten over wat u kunt verwachten in de verschillende bouwfases?