Seniorenwoning bouwen

De naam ‘seniorenwoning’ roept nog wel eens verwarring op. De term heeft nl. vooral betrekking op de functionele indeling van het huis. Want ook als u zich nog geen ‘senior’ voelt, kunt u overwegen een dergelijke woning te laten bouwen. We noemen dat ook wel ‘levensloopbestendig bouwen’. En dat houdt o.a. in dat u kiest voor een woning met veel ruimte op de begane grond. Daar bevinden zich dan ook een slaapkamer en een badkamer.

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Schetsen Seniorenwoning

Op de eventuele bovenverdieping kiest u voor een andere invulling, zoals een logeerkamer of een hobbyruimte. Of u gaat voor een volledig gelijkvloerse woning, zoals een speciale bungalow. We bouwen ‘m graag voor u!

Seniorenwoning laten bouwen

Ook als u een seniorenwoning wilt laten bouwen door Allure Bouw, denken we van eerste idee tot en met de oplevering met u mee. Niet alleen over de indeling van de ruimtes, maar ook over mogelijke toekomstige persoonlijke ontwikkelingen. Wellicht is het verstandig om nu al te besluiten aanpassingen te doen die het gebruik van een rolstoel en/of rollator makkelijker maken. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen kozijndorpels weg te laten en extra brede binnendeurkozijnen te laten plaatsen. Een extra brede gang kan heel praktisch zijn als u wat minder mobiel wordt, evenals bijvoorbeeld een inloopdouche en een extra berging. En ook een woonhuislift behoort tot de mogelijkheden. Kortom, tal van opties waarover we u graag vrijblijvend adviseren.

Daarnaast kiezen we bij een seniorenwoning – ook wel een generatiewoning genoemd – veelal voor gemak en weinig onderhoud. Dat komt uiteraard ook tot uitdrukking in het gebruik van materialen. Zo adviseren we vaak o.a. kozijnen, goten en overstekken van hoogwaardig kunststof. Daarmee geniet u volop comfort, maar zijn de onderhoudsinspanningen laag.

Seniorenwoning bouwen in elke gewenst stijl

Allure Bouw bouwt uw seniorenwoning overigens in elke gewenste stijl. Kijk eens op onze projectenpagina, laat u inspireren op een van onze openhuisdagen of bekijk onderstaande voorbeelden van bouwstijlen: 

Seniorenwoning in combinatie met kangoeroe wonen

In onze dagelijkse praktijk zien we een toenemende vraag naar het zogeheten ‘kangoeroe wonen’. Ouders wonen samen met de (klein)kinderen in een woning, of juist naast elkaar in bijvoorbeeld een seniorenwoning of boerderij. Ook deze woningen werken we graag volledig ‘levensloopbestendig voor u af. We richten de ruimtes multifunctioneel en flexibel in, zodat u bijvoorbeeld makkelijk kunt switchen van hobbyruimte naar slaapkamer.

Prefab seniorenwoning

Het Allure prefab betonsysteem biedt ook voor een seniorenwoning volop mogelijkheden en – letterlijk en figuurlijk – ruimte voor eigen inbreng, geheel volgens uw eigen ontwerp. We bereiden de woning zoveel mogelijk voor in onze geconditioneerde fabrieken en plaatsen de prefab elementen vlot en efficiënt op de bouwplaats. Zo kunnen we ook uw ‘generatiewoning’ zonder weersinvloeden snel wind- en waterdicht maken. En natuurlijk profiteert u van alle voordelen van deze door Allure Bouw ontwikkelde bouwmethode, met o.a. de bekende extra dikke binnenwanden. Zo wordt ook uw seniorenwoning een echt degelijk droomhuis!

Tips voor het bouwen van een seniorenwoning

Bij het bouwen van een seniorenwoning moet u volop keuzes maken voor de toekomst. Dat kan best confronterend zijn. Laat u daarom adviseren door ons team, dat volop ervaring heeft met het ontwerpen van woningen in alle soorten en maten. We helpen u graag alvast op weg. Algemene tips voor het laten bouwen van een (senioren)woning vindt u in onze checklist woning bouwen. Wilt u een door Allure Bouw gebouwde seniorenwoning eens bekijken en praten met de bewoners? Bezoek dan een van onze open dagen.

Meer informatie over het laten bouwen van een seniorenwoning? Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.