Casco woning bouwen

Voor mensen die zelf graag aan de slag gaan is ‘casco’ bouwen van een woning een ideale oplossing. Casco bouwen is niet voor niets populair. Het is een ideale gelegenheid om veel zaken in eigen beheer af te werken. Bent u handig, heeft u een achtergrond in de bouw of kent u wellicht mensen die u graag willen helpen? Dan is casco bouwen de perfecte oplossing. U heeft immers alle vrijheid om in uw eigen tijd en eigen tempo uw woning af te bouwen. Door zelf aan uw huis te werken, wordt uw woning bovendien stap voor stap meer ‘eigen’. Bovendien kunt u kosten besparen doordat u zelf bepaalde werkzaamheden uitvoert. Vanuit Allure Bouw hebben we alle begrip voor deze wensen en werken hier graag aan mee.

Wat betekent cascobouw?

U kunt uw woning op verschillende manieren casco laten bouwen. Bij volledig casco:

  • leveren we de woning wind- en waterdicht op, dus inclusief buitenkozijnen, buitendeuren, glas en dakbedekking.
  • plaatsen we aan de binnenzijde uitsluitend de noodzakelijke dragende binnenwanden.
  • zorgen we voor sparingen in deze wanden voor toekomstige leidingen voor elektra en water.
  • regelen we een afgedopte riolering in de kruipruimte, zodat u dit deel van het huis nog zo weinig mogelijk hoeft te bereiken.

Vrijwel alle woningtypes kunnen we casco voor u bouwen. Uiteraard bouwen we ook een casco woning volledig onder Woningborg. En we vragen ook de welstandsgoedkeuring en omgevingsvergunning voor u aan.

De afspraken over het casco bouwen van een woning

 

De afbouw van uw woning verzorgt u dus helemaal zelf. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het stuc- en schilderwerk, het aftimmeren, de installaties, tegelwerk, sanitair, binnenwanden, binnendeurkozijnen, trap, vloerverwarming, dakramen, cv-ketel, vensterbanken, etc. Na een goede afstemming met u ontvangt u van ons een overzicht met daarin duidelijk aangegeven welke werkzaamheden Allure Bouw verzorgt en welke u voor uw rekening neemt.

Uiteraard kunt u ons altijd inschakelen voor technische ondersteuning en/of extra werkzaamheden bij de afbouw van uw woning.

De nadelen van casco bouwen

Uiteraard kleven er ook nadelen aan cascobouw. Want behalve het klussen, moet er veel geregeld worden. Het is belangrijk dat u overzicht houdt en het budget bewaakt. Er liggen immers altijd tegenslagen op de loer en de bouw kan dan duurder uitpakken dan u aanvankelijk had begroot. Neem daarom altijd een post ‘onvoorziene kosten’ op in uw begroting.

Verschillende vormen van casco bouwen

In overleg is er veel mogelijk, ook als het om casco bouwen gaat. Naast casco, kunt u ook kiezen voor semi casco of sleutelklaar bouwen. We spreken met elkaar af tot welk stadium de bouw door onze medewerkers wordt gedaan en wat het exacte moment van overdracht is. We stemmen onze planning daarom met u af. Zodra ons werk erop zit, zorgen we voor de opleveringskeuring en de sleuteloverdracht. Daarna kunt u met uw casco gebouwde woning aan de slag. Zo heeft u alle gelegenheid om de woning helemaal naar uw eigen ideeën af te werken.

Ondersteuning in elke fase

Voor welke vorm van bouwen u ook kiest, u mag in elke bouwfase rekenen op onze expertise. Van het aanvragen van de bouwvergunning tot het berekenen van de constructie en het tekenen van de leidingen voor ventilatiesystemen, rioolafvoer, etc. We nemen u dit werk graag uit handen. Zo werken we samen naar het moment dat u uw woning kunt gaan bewonen!

Prijzen cascobouw

We kunnen u een goed doordacht plan voorleggen, met daarin een duidelijke begroting voor ons deel van de cascobouw. Uiteraard geven wij u graag tips om uw budget te bewaken. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van casco bouwen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.