Twee-onder-een-kap: bouw een woning met veel voordelen

Met het bouwen van een ‘twee onder een kap’ geniet u volop voordelen. Aan beide zijden van de goed geïsoleerde betonmuur, welteverstaan. Want we kunnen een twee-onder-een-kapwoning net zo gedetailleerd en met veel persoonlijke vrijheid uitwerken als bijvoorbeeld een vrijstaande woning

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

2-onder-1-kap schetsen

Veel gezinnen kiezen voor een twee-onder-een-kapwoning. En daarvoor hebben ze tal van goede redenen: tegenwoordig wordt dit type woning immers niet alleen maar projectmatig gebouwd. U heeft dus wel degelijk inspraak in bijvoorbeeld de indeling, materiaalgebruik en plaatsing op de kavel, zeker als u een vrije kavel ter beschikking heeft.

Nieuwbouw twee-onder-een-kap

Er zijn verschillende redenen waarom nieuwbouw van een twee-onder-een-kap zo populair is. Soms willen de kinderen bij de ouders op het erf wonen, al dan niet in het buitengebied, in andere gevallen wordt de ouderlijke woning juist gesloopt. In die gevallen kiest men er vaak voor om samen, maar toch apart op de vrijgekomen kavel te gaan bouwen. Voor dergelijke situaties heeft Allure Bouw verschillende oplossingen, zoals de zogeheten kangoeroewoning.

Prijzen om een twee-onder-een-kap te bouwen

Een ander groot voordeel van het laten bouwen van een twee-onder-een-kaphuis is, dat u de bouwkosten kunt delen. Twee gelijke delen, geschakeld maar toch ingedeeld naar ieders wensen. Alles is mogelijk. Wie wil aan welke zijde van het huis wonen? Heeft u rekening gehouden met de zogeheten ‘zichtlijnen’? Die lijnen bepalen immers het uitzicht vanaf een bepaalde plek, belangrijk voor zowel buiten als binnen! Overleg daarom goed met de medebouwer van uw ‘twee-onder-een-kap’ over wat u belangrijk vindt. Hiervoor kunt u alvast gebruikmaken van de verschillende tips op deze website, bekijk eens de pagina’s hulp bij een huis bouwen.

Stijl twee-onder-een-kapwoning: van jaren 30 tot modern

Vervolgens dient u samen te kiezen welke bouwstijl u aanspreekt. Bij Allure Bouw zijn er volop mogelijkheden, bijvoorbeeld:

of

Als u op één lijn zit qua gewenste bouwstijl, budget en wensen kunt u slimme keuzes maken, voor nu en voor de toekomst. Zeer belangrijk voor het toekomstige woongenot in uw nieuwe twee-onder-een-kap. Maak eens samen een eerste schets en bespreek deze met onze adviseurs. Allure Bouw geeft u graag een eerste prijsindicatie. In een gesprek met beide bouwers overleggen we vervolgens over de details van alle prijzen en eventueel bijkomende kosten. Ook hierin heeft u volop keuze, afhankelijk van uw budget kunnen we altijd een oplossing bieden. Misschien wilt u zelf de afwerking (laten) doen en kiest u voor een casco woning? Of gaat u liever voor het gemak van ‘turn-key’? Dan bouwen we graag een ‘sleutelklare woning’ voor u.

Prefab twee-onder-een-kapwoning: prijzen en bouw 

Ook een twee-onder-een-kapwoning bouwen we met veel plezier volgens ons prefab bouwsysteem Dat betekent dat we onder geconditioneerde omstandigheden uw woning zo veel mogelijk prefab vervaardigen in onze fabrieken. De wanden leveren we luchtdicht op de bouwplaats af. De woning staat snel en dat betekent weinig energie- en tijdverlies. En een korte bouwtijd betekent dat u snel daadwerkelijk kunt verhuizen, eventuele ‘dubbele woonlasten’ zijn dus tot een minimum beperkt.

Op de bouw is er dus weinig hinder van weersinvloeden en kunnen we uw woning vlot wind- en waterdicht opleveren. Standaard zijn onze unieke extra dikke binnenwanden van maar liefst 10 cm dik. En bij een twee-onder-een-kapwoning is de binnenmuur standaard een betonnen spouwmuur, om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Beton is zeer goed isolerend, u zult het in de praktijk direct ervaren!

Inspiratie voor uw nieuwe twee-onder-een-kapwoning? 

Inspiratie opdoen voor het bouwen van een twee-onder-een-kapwoning? Kom dan eens langs tijdens een van onze open dagen. U kunt dan in de praktijk – in een zojuist opgeleverd huis – zien hoe het resultaat van onze werkwijze is. Ook is het mogelijk dan met de bewoners te spreken over hun ervaringen met Allure Bouw. Alvast een tipje van de sluier? Bekijk dan onze projectenpagina en doe nu al inspiratie op. Natuurlijk bent u ook altijd welkom in onze showroom voor een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs. Kortom, we staan klaar om uw droomhuis te bouwen. Ziet u uw nieuwe twee-onder-een-kapwoning al voor u? Wij wel!