Luxe woning bouwen

Een luxe woning: het klinkt fantastisch. Toch is de beleving van ‘luxe’ uiteraard voor iedereen anders. Vanuit het perspectief van Allure Bouw gaat het dan in eerste instantie om de woningeigenschappen, de details in de afwerking en natuurlijk de extra robuuste, degelijke materialen.

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Luxe woning schetsen

Denk daarbij aan bijvoorbeeld hardhouten binnenkozijnen en trappen, betonnen raamdorpels en gevelmetselwerk in ‘wildverband’. Dit type metselwerk, ook wel ‘vrij verband’ genoemd, houdt in dat de ‘verticale voegen’ niet op dezelfde lijn liggen. Wildverband is het oudste metselverband. Vroeger waren de maten van handgebakken stenen nl. niet gelijk en was het moeilijk alle voegen op één lijn te krijgen.

Een luxe woning met Allure bouwen

Maar een luxe huis laten bouwen betekent ook comfort en duurzaamheid. Met o.a. vloerverwarming in het hele huis, een warmtepomp, ten minste zes zonnepanelen, en natuurlijk alle voordelen van ons eigen prefab beton bouwsysteem zoals extra dikke binnenwanden (10 cm dik) met alle isolatievoordelen van dien.

Overigens kunt u uw toekomstige huis nog luxer maken. Maak het u makkelijk door bij oplevering het schilderwerk aan ons over te laten. Wij zorgen graag voor luxe afgelakt schilderwerk, ook voor de plafonds en muren. Nog meer allure? Denk dan verder bijvoorbeeld eens aan:

Een echte eyecatcher in de vorm van een heuse design trap, met een mooie combinatie van hout, glas of roestvrij staal.
Bijzondere plafonds, compleet met verlichting en/of sterrenhemel en audio- en/of domotica mogelijkheden.

Luxe in materialen en stijl

Misschien past een rustieke stijl met Belgisch hardstenen vensterbanken en raamdorpels bij u. En wat te denken van luxe ‘stompe’ binnendeuren (die geheel in het kozijn vallen en afgehangen worden aan scharnieren)? Deze deuren kunnen we in diverse materialen leveren, van hardhout tot staal. Vaak kiest men tussen hal en woonkamer voor een stalen binnendeur. Er zijn geen schroeven of naden zichtbaar, het geheel oogt ‘strak’ en de deuren zijn ultrasterk.

Maak het geheel af met bijvoorbeeld grote ramen en riante schuifdeuren, die de verbinding tussen verschillende ruimtes nog praktischer maken. Ook de aansluiting met de tuin is hierbij van belang. Onze ontwerpers verrassen u graag met verschillende luxe tuindeuren, al dan niet voorzien van horren etc.

Kortom, alles draait om dat echte gevoel van luxe. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan een zonneboiler voor de verwarming en een mooie regendouche. En wat te denken van de impact van een goed doordacht lichtplan? Met waar mogelijk zachte verlichting en extra aandacht voor de natuurlijke lichtinval in de verschillende ruimtes. Maar ook: extra kastruimte (voor een ‘opgeruimde’ uitstraling) en het gebruik van de natuur in uw interieur, zoals leer, riet, hout, zijde etc.

En natuurlijk combineren we die luxe graag met een manier van duurzaam bouwen met energiebewuste details, zoals een warmtepomp.

Voorbeelden van een luxe gebouwd huis 

Er zijn verschillende voorbeelden van luxe woningen die we al voor onze opdrachtgevers mochten bouwen. Benieuwd? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging en bespreek de ervaringen van mensen die al eens huis door Allure Bouw lieten bouwen.

Het thema ‘luxe’ past vanzelfsprekend bij verschillende woningtypes, zoals een:

Luxe woning in elke stijl

Overigens kan een luxe woning in elke bouwstijl worden gebouwd. Ons team gaat graag voor u aan de slag om uw ideale woning te ontwerpen. Ze zetten tijdens een vrijblijvend gesprek graag de eerste schetsen voor u op papier. Of u nu gaat voor een klassieke-, moderne- of jarendertigwoning. Welke stijl u ook aanspreekt, één ding staat vast: uw droomhuis wordt binnenkort werkelijkheid!