Woningeigenschappen

Om uw nieuwe woning ook echt uw woning te laten zijn, maakt u persoonlijke keuzes uit tal van woningeigenschappen. Allure Bouw helpt u graag hierin uw weg te vinden. Want er is heel veel mogelijk…

Allereerst kiest u natuurlijk voor het woningtype van uw wensen en bepaalt u uw budget. Een kleine greep uit ons ‘assortiment’:

Uw nieuw te bouwen woning: doelen en wensen

Vervolgens bepaalt u voor welk doel u uw woning wilt laten bouwen: een comfortabele plek voor uw gezin, al dan niet in combinatie met wellicht een kantoor of bedrijf aan huis? Wilt u nu of in de toekomst zorgen voor uw ouders of dichtbij hen in de buurt wonen? Voor dergelijke situaties zijn er o.a. oplossingen als een kangoeroewoning, levensloopbestendig of seniorenwoningen.

Woningeigenschappen die bij u passen

Met het bepalen van de typische, karakteristieke woningeigenschappen maakt u uw nieuwe woning nu al helemaal persoonlijk. En dat voelt goed, zo weten we uit ervaring. Want u geeft zelf aan wat u belangrijk vindt. Dat dit best een zoektocht kan zijn, begrijpen we bij Allure Bouw als geen ander. Daarom helpen we u graag op weg. Dat doen we in praktische zin, zowel bij het aanvragen van een vergunning als bij uw persoonlijke en bouwkundige keuzes.

 • Slaapkamer of badkamer op begane grond
  Zo kunnen we ons voorstellen dat u, als u al wat ouder bent, uw gezondheid niet optimaal is of er iemand in uw huishouden is die slecht ter been is kiest voor een slaapkamer op begane grond of een badkamer op de begane grond. Maar ook mensen die (nog) niet kampen met dergelijke problemen, kiezen steeds vaker voor deze oplossing. De ruimte kan dan eerst gebruikt worden als bijvoorbeeld kantoor of speelkamer, maar wordt nu al gebouwd met voorzieningen voor de toekomst. Zodat de kamer als slaapkamer met bijvoorbeeld toilet of badkamer dienst kan doen.

 • Rieten dak
  Kiest u voor een landelijke woning of cottage? Dan is een rieten dak wellicht een fraaie optie. U kiest daarmee voor een pittoreske, bijna sprookjesachtige uitstraling en daarmee ook voor een duurzame oplossing. Want een rieten dak kan – mits professioneel gedekt en bij goed onderhoud – maar liefst 50 jaar meegaan. In nieuwbouwwoningen wordt riet vrijwel altijd op een dichte onderconstructie aangebracht. Dit verbetert de brandwerendheid enorm. Bovendien heeft riet een prima isolerende werking.

 • Een kelder
  De keuze voor een kelder is eveneens een persoonlijke. Een kelder is immers handig als extra ‘voorraadkast’ of wellicht zelfs als wijnkelder of extra ruimte om te werken of te ontspannen. We geven u graag meer informatie over onze prefab en gegoten (in het werk gestorte) kelders. Wij hebben hierin ruime ervaring via ons moederbedrijf Hardeman Kelderbouw.

 • Veranda
  Veel mensen kiezen voor een veranda, gezien de verschillende voordelen. U verhoogt immers het comfort van uw woning, een veranda is geschikt voor elk woningtype en u kunt – ongeacht de weersomstandigheden – altijd buiten zitten! En een dergelijke aanbouw biedt u een extra isolerende werking. Bovendien heeft een veranda ook een meerwaarde, als u in de toekomst uw huis weer wilt verkopen.

 • Open haard
  Uit milieuoverwegingen neemt de vraag naar een open haard af. Zeker in combinatie met een gebalanceerd ventilatiesysteem (WTW) raden wij het af. Dit systeem gebruikt immers het rookkanaal van de open haard als aanvoerpijp van frisse lucht. Dat zorgt voor onbalans in het ventilatiesysteem en stankoverlast. We informeren u dan ook graag over alternatieven: een gashaard, een bio-ethanol haard of een elektrische sfeerhaard. Hiervoor werken wij samen met een specialist op dit gebied, Sfeerhuis Baan.

Verschillende woningeigenschappen

En zo zijn er nog tal van zaken die uw aandacht vragen, zoals de materialen maar ook of u kiest voor energieneutraal bouwen, casco of sleutelklaar bouwen, etc. om alle woningeigenschappen van uw nieuwe woning goed vast te leggen. Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.