Boerderij bouwen – al dan niet in oude stijl?

Het bouwen van een boerderijwoning is een van de specialismen van Allure Bouw. Mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor het laten bouwen van een eigentijdse boerderij in een moderne of oude stijl. Denk daarbij aan een typerende lage kap, eventueel een rietgedekt dak etc.

Brochure aanvragen

Meer inspiratie? Vraag
de gratis brochure aan

Brochure aanvragen

Boerderij schetsen

Met de boerderijwoning hebben we ruime ervaring. Er zijn al uiteenlopende schetsen gemaakt. Staat uw woning er niet tussen? Wij schetsen deze graag voor u, geheel op maat!

Nieuwe boerderij bouwen: oud of modern

Bij het bouwen van een nieuwe, al dan niet moderne boerderij komt veel kijken. Zo zijn er in het buitengebied vaak speciale eisen en normen waaraan de woning moet voldoen. Onze ontwerpers hebben vaker met dit bijltje gehakt en helpen u niet alleen met de juiste vergunningen, maar ook om te voldoen aan de eisen voor de regio. Denk daarbij o.a. aan de inhoud van de boerderij, die veelal gesteld is op 750 m3 en natuurlijk het ‘aanzien’ van de woning. Een lage goot en/of laagbouw is in veel gevallen verplicht. Natuurlijk bouwen we deze woning met typische landelijke details, met extra aandacht voor de toe te passen materialen. Onze ontwerpers zijn graag uw sparringpartner in het gehele bouwproces. Ze gaan met u in overleg om uw voorkeuren te bepalen en belangrijke afwegingen te maken in hout, steen, beton en staal.

De kosten voor het bouwen van een boerderij

Overweegt u een nieuwe boerderij te laten bouwen? Dan wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent voor wat betreft de kosten. Bij Allure Bouw geen kleine lettertjes of ‘addertjes onder het gras’. U mag rekenen op een transparante kostenbegroting met gespecificeerde informatie en inzicht in bijkomende kosten. Zodat u weet waar u aan toe bent en we ons samen kunnen focussen op het bouwen van de boerderij van uw dromen.

Reeds gebouwde boerderijen

Wij mochten al voor verschillende agrariërs en tuinders fraaie boerderijen bouwen en weten dan ook als geen ander wat belangrijk is voor deze ondernemers. Een boerderijwoning doet immers ook regelmatig dienst als bedrijfswoning, men wil graag uitzicht op het erf vanuit de royale (woon)keuken en in sommige gevallen is het belangrijk dat we rekening houden met een kantoorruimte in de woning. Ook weten we wat het betekent als een agrarische onderneming moet verhuizen om ruimte te maken voor infrastructuur of om andere redenen, bijvoorbeeld in het kader van de rood-voor-rood regeling. Ook dan begeleiden we u op maat. Met advies over de plaatsing van uw boerderij op de kavel, vergunningen, de wettelijke eisen waaraan u moet voldoen en alles wat er komt kijken bij het bouwen van een huis, in dit geval uw droomboerderij!

Als u dat wenst, kunnen we alles in het werk stellen om de nieuwe boerderij geheel in de stijl van uw vorige woning te bouwen. Met eventueel voorzieningen voor de toekomst, bijvoorbeeld met mogelijkheden tot kangoeroe wonen of een slaapkamer op de begane grond. Nostalgie in een modern jasje, klaar voor de toekomst!

Boerderijen bouwen in verschillende tradities

Van oudsher verschilt de bouwstijl van een boerderij in Nederland per streek. Interessante materie, waar we graag rekening mee houden. We vertellen u graag meer over hoe u bijvoorbeeld de traditionele vormen kunt gebruiken als solide basis voor een moderne boerderij met een eigentijds ontwerp. Een paar voorbeelden, die per regio verschillend zijn:

  • stolpboerderij (vierkant met een piramidevormig dak)
  • stelpboerderij (met woon- en werkruimtes onder één groot dak),
  • een driekapboerderij of kop-hals-rompboerderij (waarbij de vorm doet denken aan een liggende koe. Hierbij is het woonhuisgedeelte de kop, het middengedeelte de hals en de schuur de romp)

Benieuwd naar een eerste schets

Prefab boerderij

Natuurlijk bouwen we ook uw ideale boerderij met ons unieke prefab betonsysteem. Volledig voorbereid in onze geconditioneerde fabrieken, onder ideale omstandigheden. Zo is er tijdens de bouw geen sprake van schadelijke invloed van weer of wind. En de extra dikke binnenwanden van maar liefst 10 cm zijn uniek in de bouwwereld! Volop isolatie, degelijk vakwerk gecombineerd met moderne technieken.

Benieuwd? Laat u eens inspireren tijdens een open dag, breng een bezoek aan onze showroom of doe ideeën op op onze projectenpagina.

Meer weten over het bouwen van een boerderij?