Woningtypes

Wat is er mooier dan dagdromen over wat voor soort woning u wilt? Hoe uw toekomstige thuis eruitziet? Ligt het verscholen in het groen, in een buitenwijk of aan het water, kiest u voor een karaktervolle rietgedekte villa, een Engels cottage of een statige notariswoning? Bij Allure Bouw laten we het niet bij dromen. We zetten uw wensen om in concrete plannen en adviseren u graag over de mogelijkheden. Misschien brengen we u zelfs op frisse ideeën.

Soorten huizen

Mogelijkheden te over, als het gaat over woningtypes. Welk soort huis past bij u en uw gezinssituatie? Wat is uw budget, wat zijn uw woonplannen voor de lange termijn? En natuurlijk komen er ook praktische overwegingen bij kijken. Past uw wens in het bestemmingsplan? Ook daarin begeleiden we u graag. Want er zijn veel verschillende soorten huizen. En een passende keuze maken kan best uitdagend zijn:

 • Schuurwoning
  Een schuurwoning combineert landelijk pragmatisme met een robuuste, moderne uitstraling. Het samenspel van stevige gebinten, strakke vormen zonder poespas en grote glazen elementen geeft uw schuurwoning een licht en open karakter. Laat onze adviseurs u helpen uw meest geschikte soort huis te bepalen.

 • Seniorenwoning 
  Een nieuwe seniorenwoning biedt u de gelegenheid om nu al rekening te houden met het klimmen der jaren. Een levensloopbestendig huis, waarin bijvoorbeeld alle kamers die u dagelijks gebruikt, gelijkvloers zijn. Hoe dat er uiteindelijk uit komt te zien hangt natuurlijk volledig van uw wensen af.

 • Kangoeroewoning
  Een kangoeroewoning biedt mantelzorgers en naaste familie de gelegenheid om de snelste en vertrouwdste vorm van zorg te bieden. Stelt u zich eens voor: samen met uw dierbaren onder één dak, zodat u uw familie altijd dichtbij hebt en u elkaar dagelijks kunt helpen. Drie generaties in een huis, zodat opa en oma op de kleintjes kunnen passen en de kinderen voor de ouderen zorgen. Een win-winsituatie. We helpen u graag om het definitief vorm te geven.

 • Notariswoning
  Hoe u het ook aankleedt of vormgeeft, een notariswoning of herenhuis biedt u een statig thuiskomen. De hoge ramen, zware voordeur in het midden en symmetrische indeling geven het een evenwichtige, rustieke uitstraling. Een klassieke blikvanger, en tegelijk van alle moderne gemakken voorzien. Dat is genieten.

 • Dijkwoning
  Half beschut achter de dijk kijkt uw woning nog net uit over het water. Achter de dijk en uw huis is het heerlijk rustig, terwijl de oprit u letterlijk snel op weg helpt. Allure Bouw helpt u graag het maximale uit uw wensen te halen. Wat voor soort huis u ook kiest, wij bouwen een dijk van een woning.

 • Cottage
  Rustiek, traditioneel, knus en warm. Dat zijn omschrijvingen die het eerst te binnen schieten bij het woord cottage. Het rustieke Engelse landleven is al jaren populair als woningstijl. En terecht. In samenspraak met onze architecten, technische deskundigen en derde partijen zorgen we dat u zo snel mogelijk de sleutel krijgt.

 • Bedrijfswoning
  Als ondernemer wilt u snel kunnen schakelen tussen uw privé- en zakelijke leven. Wat is er dan fijner dan via één deur meteen uw bedrijf uit en uw thuis binnen te stappen? Of andersom. Natuurlijk zorgen we dat uw woning en uw bedrijfspand op elkaar aansluiten qua uitstraling. En ook de randzaken regelen we.

 • Recreatiewoning
  Een duur woord voor een vakantiehuis, maar die omschrijving doet eigenlijk geen recht aan dit fraaie bouwwerk. Want juist op vakantie of uw lange weekend wilt u genieten van extra wooncomfort. Bij Allure Bouw zorgen we dat zelfs het bouwproces voor u als vakantie voelt. Geen zorgen.

 • Appartementen
  Een luxe penthouse of toch een knusse bovenwoning? Een zonovergoten balkon, uitkijkend over de stad. Appartementen zijn de oplossing als u geen heel huis wilt onderhouden en niets met tuinieren hebt.

Ervaring met elk soort woning

Allure Bouw is een full-service bouwbedrijf voor elk soort woning. Van droom tot sleuteloverdracht begeleiden we u naar de voordeur van uw nieuwe huis. Alle benodigde disciplines voor het bouwen van de meeste woningsoorten komen bij ons samen onder één dak. Van architecten tot bestemmingsplandeskundigen, prefab-producenten en onze vakkundige bouwlieden. Een ding dat we allemaal delen: we zijn trots op ieder soort huis dat we neerzetten.

Meer weten over de verschillende woningtypes?