Bouwmethodes

Als u besloten heeft een huis te laten bouwen, denkt u mogelijk nog niet in allereerste instantie aan de bouwmethode. Toch is het goed u hier al in een vroeg stadium in te verdiepen. Er zijn immers vele wegen die naar Rome leiden. Kijkt u uitsluitend naar de prijs, dan komen wellicht andere manieren van bouwen naar voren dan wanneer u zo snel mogelijk in uw nieuwe huis wilt. En ook per woningtype is er veel mogelijk. Onze adviseurs helpen u graag de juiste keuze maken, waarbij we u graag meer vertellen ons eigen prefab beton bouwsysteem.

Ruime ervaring met vele bouwmethodes

Bij Allure Bouw bouwen we zoals casco of sleutelklaar. Bij onze bouwprojecten kunt u daar een paar mooie voorbeelden van vinden. Alle methodes hebben weer hun eigen uitdagingen, maar zeker ook voordelen. De juiste keuze daarin hangt helemaal af van uw wensen. Om u te helpen die te maken gaan we graag met u om tafel. Naast ons eigen vertrouwde prefab betonsysteem zijn er verschillende bouwmethodes, die we u graag nader toelichten.

Betonskeletbouw

De naam zegt het eigenlijk al: bij betonskeletbouw bouwt men een robuust, betonnen skelet. Daar ziet u overigens niets van terug (of juist wel, als u dat wilt). Het skelet kan in allerlei vormen geleverd worden. Vervolgens wordt het betonskeletcasco op een traditionele manier afgewerkt.

Modulair

Modulair bouwen kunt u zich misschien het beste voorstellen als werken met levensgrote legoblokken. U bepaalt van tevoren al hoe die aangekleed moeten worden. In de fabriek bouwt men dan zo’n hele ruimte ineens af. Daarna wordt deze in zijn geheel op de juiste plek geplaatst. Het grote voordeel zit ‘m in de snelheid en flexibiliteit.

Systeembouw 

Bij systeembouw worden de onderdelen van uw huis vooraf in een werkplaats helemaal gereed maakt, waarna ze op uw kavel als een bouwpakket samengevoegd worden. Het grote voordeel is dat snel en nauwkeurig werken volgens een vast stramien. Zo voorkomen we ook vertragingen door onvoorziene weersomstandigheden. De tijd op de bouwplaats zelf is maar kort.

Snelbouw

Een compleet huis bouwen binnen enkele maanden? Met de snelbouw-methode is dit mogelijk. Dankzij uitvoerige standaardisering geven we uw nieuwe huis snel vorm. Dat betekent dat als we een ontwerp meerdere keren ongewijzigd bouwen, de snelheid omhoog kan en de prijs nog aantrekkelijker wordt.

Stapelbouw

Stapelbouw is de traditionele manier van het stapelen van stenen. Metselen dus. Hier bouwt men huis volgens de eeuwenoude, beproefde methode. Zo weet u zeker dat iedere steen door een vakman is gelegd en uw huis op de situatie ter plekke wordt aangepast. Nadeel is dat het, in vergelijking met bijvoorbeeld onze beton prefab-methode, meer tijd in beslag neemt.

Snelste bouwmethode

Allure Bouw adviseert u graag over de snelste bouwmethode voor uw plannen. En dat is zonder twijfel ons eigen prefab bouwsysteem. Hoe snel het gaat, hangt natuurlijk af van wat voor type huis u precies wilt, wat de ondergrond is en op welke locatie u bouwt. Door onze jarenlange ervaring met prefab-elementen konden we de bijkomende processen aanscherpen en stroomlijnen tot een van onze snelste bouwmethodes.

Goedkoopste bouwmethode

Wat voor u de goedkoopste bouwmethode is, hangt helemaal af van het type woning dat u wilt bouwen. Bouwen is een prijzige opgave, dat weten we als geen ander. We begrijpen dat u de kosten in de hand wilt houden. Bij Allure Bouw helpen we u budget en bouwplannen op een lijn te krijgen, zodat u tijdens de uitvoer niet voor verassingen komt te staan.

Houtskeletbouw 

Licht, relatief goedkoop en weinig foutgevoelig. Zomaar wat voordelen van houtskeletbouw. Deze bouwmethode wijkt sterk af van de traditionele of beton prefab bouwmethode. Zo worden bijvoorbeeld doorgaans geen betonnen vloeren toegepast.

Staalskeletbouw 

Staalskeletbouw is sterk, nauwkeurig voor te bereiden en relatief makkelijk in gebruik. Zeker als u een duurzaam bedrijfspand wilt plaatsen is een staalskelet een goede keuze. In de woningbouw is het nog een relatief onbekende methode.

Prefab

Bij prefab-bouw produceren we uw volledige huis in handzame delen in onze fabriek. De wanden zijn zelfs luchtdicht met uitsparingen voor elektra- en waterleidingen leverbaar. Daarna transporteren we het naar uw kavel en zetten het daar binnen korte tijd in elkaar. Een korte bouwtijd, dikke betonnen binnenwanden (10 cm), compleet met uitsparingen voor verschillende leidingen, etc. Zo werken we zeer nauwkeurig en kunt u vooraf al aanwijzingen geven over hoe u uw huis wilt inrichten.

Traditioneel

De traditionele manier van bouwen is ons zeker niet vreemd. Hierbij profiteert u van het vakmanschap en het scherpe timmermansoog van onze medewerkers. Ook in combinatie met andere bouwmethodes zijn soms nog steeds traditionele verbindings- of afwerkmethodes nodig. Allure Bouw helpt u graag de knoop doorhakken.

Bouwmethodes zonder geheimen

Wilt u zo snel of goedkoop mogelijk bouwen of juist de traditionele manieren hanteren? Bij Allure Bouw staan gedreven professionals voor u klaar. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en de voor u en uw situatie meest voordelige bouwmethode. Neem vandaag contact op om uw plannen vorm te geven.