Prefab bouwen

Prefab bouwen is ooit in de markt gezet voor de seriematige woningbouw. Als een van de eerste prefab bouwers voor particuliere woningen kunnen we putten uit een flinke dosis ervaring in vele types woningen. We kennen de ins en outs als geen ander. En natuurlijk weten we ook alles over de eventuele valkuilen die het bouwen van prefab woningen met zich mee kan brengen.

Zonder onbescheiden te zijn kunnen we dan ook stellen: Het gehele prefabtraject heeft geen geheimen voor ons. Dat maakt dat we – en dat durven we gerust te zeggen – vrijwel altijd de beoogde planning weten te halen. Voor u een hele zorg minder. Kortom, ons prefab betonsysteem functioneert steeds in zijn meest effectieve vorm. We optimaliseren het ook voortdurend volgens de nieuwste ontwikkelingen in de bouw en de eisen van het meest recente Bouwbesluit. En daar profiteert u uiteraard ook van!

Prefab bouwen is een beproefd concept, maar tegelijkertijd ook een bouwmethode die voortdurend geïnnoveerd wordt. Als een van de pioniers in prefab wisten we bij Allure Bouw de afgelopen twintig jaren ons eigen prefab betonsysteem steeds verder te optimaliseren.

Efficiency en oerdegelijke constructies gaan hier hand in hand. Met een snelheid van twee tot drie werkdagen staat uw woning wind- en waterdicht op zijn plek.

Welke woning u ook kiest, ons prefab betonsysteem heeft in elke variant dezelfde voordelen, op deze site vindt u informatie en voor mooie voorbeelden van types woningen:

Etc.

Wat is prefab?

Het woord zegt het al: we prefabriceren zoveel mogelijk elementen voor uw nieuwe huis. In onze eigen, goed geconditioneerde fabrieken. Onder optimale omstandigheden, zonder weersinvloeden of andere onvoorziene omstandigheden die op een buitenlocatie kunnen spelen. En dat is een heel verschil met de traditionele bouw, waar op de bouwplaats nog veel handwerk moet gebeuren en de afhankelijkheid van weeromstandigheden groot is.

Prefab huis bouwen in eigen fabriek

In onze eigen fabrieken bereiden we zoveel mogelijk uw prefab woning voor. Dat betekent dat we – en daarin zijn we uniek – binnenwanden van maar liefst 10 cm dik (pre)fabriceren, compleet met uitsparingen voor o.a. water- en elektraleidingen en buitenkozijnen. De wanden leveren we dus luchtdicht op de bouwplaats af. De prefab casco woning staat snel en dat betekent weinig energie- en tijdverlies.

 

Prefab een woning bouwen is duurzaam

Efficiency betekent bij Allure Bouw ook duurzaam bouwen. We zorgen dat we met zo weinig mogelijk transportbewegingen uw nieuwe prefab woning op de kavel plaatsen. We gaan voor zo weinig mogelijk overlast door groot materieel voor de omgeving. Daarnaast voeren we al het afval gescheiden af en hergebruiken we zo veel mogelijk materiaal.

Prefab een huis bouwen heeft vele voordelen

De voordelen van prefab woningen bouwen sommen we graag nog graag even voor u op:

 • Korte bouwtijd
 • Weinig transportbewegingen
 • Geen weersinvloeden
 • Efficiënt bouwen, dus lagere kosten
 • Weinig arbeidstijd op de bouwplaats
 • Weinig kans op scheurvorming door temperatuurwisselingen
 • Invloed van vocht blijft tot een minimum beperkt
 • Massieve wanden, dus oerdegelijk
 • Luchtdichtbouwen door in de wanden gestorte buitenkozijnen
 • Eigen prefab fabrieken, dus korte lijnen
 • De planning wordt vrijwel altijd gehaald
 • Dubbele woonlasten minimaal, door de snelle wijze van bouwen.

Prefab bouwen voor ieder woningtype

Kortgezegd is de prefab bouwmethode ontzettend handzaam en voordelig. En doordat we de techniek jarenlang hebben aangescherpt, kunnen we het in alle soorten huizen toepassen, Van statige landhuizen en gezamenlijke, knusse kangoeroewoningen tot idyllisch vakantiehuizen waar u helemaal tot rust kunt komen.

 

De prijs van het prefab bouwen van een huis

Uiteraard bent u benieuwd naar de prijs van uw nieuw te bouwen prefab woning. Dankzij ons eigen uitgekristalliseerde prefab bouwsysteem kunnen wij u exact vertellen waar u aan toe bent als het om de kosten gaat. En ook hierin vindt u de efficiency van de ervaren prefab bouwer terug. Meer- en minderwerk specificeren we voor u, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Meer weten over prefab bouwen met Allure Bouw? Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek en een rondleiding.